pestkiusb Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 chłopaki problem ! nie mogę wstawić zdjęcia więc muszę wam jakoś to opisać . Wyobraźcie sobie liście rośliny . Na brzegach owe liście zaczęły czernieć . czy może to być efekt przenawożenia ? dziś zmierzyłem ph i wynosi 6. ale może to dlatego że przestałem lać nawóz ?
Miś Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 Dodaj zdjęcie do galerii a później w post: https://trawka.org/gallery/ prosta sprawa.
pestkiusb Opublikowano 18 Marca 2015 Opublikowano 18 Marca 2015 mordeczko ja wiem jak dodać zdjęcie . z innych zupełnie przyczyn nie mogę wstawić zdjęcia
pestkiusb Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 jeszcze raz zapytam się was co może dolegać moim dziewczynkom, tym razem jednak dodam zdjęcia . Ale na początku trochę opiszę wam sytuację . Używam takich nawozów Jest to 6 tydzień na wegu . trenowałem swoje rośliny na wszelkie sposoby .Dziś przełączyłem światło na cykl 12/12 . Natomiast wcześniej trzy razy podlałem swoje rośliny mieszanką wszystkich nawozów tak jak jest to opisane w tabelce tego nawozu . Czyli na wzrost ,kwitnienie i na topy . Na mojej mniejszej roślince zaczęły pojawiać się takie rzeczy nie wiem czy jest przenawożenie czy niedobory . Na mojej większej rośliny zaczęły pojawiać się czarne plamy na brzegach liści . a o to zdjęcia Zauważyłem również że większa roślina zatrzymała się w rozwoju . w sumie wyszło na dobre bo ta mniejsza mogła trochę ją nadgonić . Co nie zmienia faktu że tak nie powinno być . Proszę was o szybką reakcję i pomoc .
PanikaGoryla Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 Mysle ze to zbyt duza dawaka nawozow na raz zrob flusha min 10l wody przez donice i obserwuj;)
pestkiusb Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 Ale to znaczy ze mam teraz nalać 10 litrów Wody do jednej doniczki?
greenmouse Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 czego może brakować roślinkom jeśli najmłodsza partia listków opuszcza się w dół a same końcóweczki zaczynają żółknąć?
PanikaGoryla Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 moim zdaniem to nic;) mysle ze nic jej nie brak wstaw jeszcze zdjecie calej mj;)
Macky Opublikowano 25 Marca 2015 Opublikowano 25 Marca 2015 pestkiusb jaką masz ziemię ? jak często podlewasz ? Jaką wodą z jakim pH ? greenmouse wszystko jest dobrze
pestkiusb Opublikowano 25 Marca 2015 Opublikowano 25 Marca 2015 używam ziemi Biobizz all mix podlewam ją średnio co drugi dzień (przed przenawożeniem podlewałem raz wodą ,a raz nawozem) . Teraz podlewam ją samą wodą co drugi dzień . Używam do tego wody źródlanej (pięciolitrowa z biedronki) ma neutralne ph. Mierzyłem też ph ziemi i wyszło mi też neutralne
Recommended Posts