lemon skunk 93 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 euforia amnesia blueberry pewniaki?niebardzo..
konseczek91 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Siemanko Czy z męskiej idzie coś zrobić czy już mogę się jej pozbyć?
Macky Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Siema, można spróbować zrobić masło, ale zależy od rośliny.
konseczek91 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Masło? Pierwsze słyszę jest to gdzieś tutaj na forum?
Macky Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zaczynasz od masła: Masło Konopne - CannaButter a gdy masz masło otwiera się przed Tobą wielka księga Cannabis cookbook Polecam gorącą czekoladę, działa bardzo szybko, przy mocnym maśle wyczuwalna po 5 min a po 15 min chill out Reszta potraw wchodzi po 30/45 min.
Toksyna Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Witam wszystkich mam problem z przedziorkiem robiąc klony pod koniec ukorzeniania klony zaczęły jakby usychac a na nich pojawiła się pajęczynka sadzonki są już na spocie i tu pytanie jak mogę im szybko i skutecznie pomoc i jak bardzo niebezpieczny może być przedziorek? pozdrawiam.
Macky Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Na przędziorka jest dużo specyfików: Polecam tego bo jest naturalny: Cytat KONCENTRAT OWADOBÓJCZY SPRUZIT PEST FREE 50ML - płyn do zwalczania jaj, larw i dorosłych insektów - zawiera m.in. olej rzepakowy i Pyrethrum - pojemność: 50ml = 5L roztworu do oprysku - w zestawie jest zakrętka-miarka Środek skuteczny między innymi przeciw insektom takim jak: - przędziorki - cykady - whiteflies - thrips - mealybugs - spruce aphids - aphids Dawkowanie - 10ml koncentratu pozwala sporządzić 1 litr roztworu do oprysku roślin Cena: 43,00 PLN Jest jeszcze: Preparat owadobójczy w płynie Brimex 250ml Są jeszcze domowe sposoby ale nie testowałem nigdy.
Czcz Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 a tu patenty od matki natury: ----------------------------------- Jaki preparat na co Większość naturalnych preparatów ma szerokie spektrum działania, co oznacza, że jednym środkiem można zwalczać różne szkodniki i choroby. Rośliny do ich przyrządzenia znajdziemy na łące i w ogrodzie. W nawiasach podano ilość roślin do sporządzenia preparatu w proporcji na 10 l wody. Aksamitka. Wyciąg (z 1 kg suszu) działa na mszyce, wywar zwalcza choroby grzybowe. Bylica piołun. Gnojówka (z 500 g ziela) płoszy mrówki, sproszkowany susz odstrasza gryzonie, wyciąg (z 300 g) - ślimaki i przędziorki. Cebula. Wyciąg lub napar (z 200 g) stosujemy na mszyce, napar - na choroby grzybowe i przędziorki. Czosnek. Wyciąg (z 200 g roztartych ząbków) działa na mszyce i przędziorki. Przeciętym ząbkiem smarujemy liście pokryte plamami chorobowymi. Mniszek. Wyciąg (z 1 kg całych roślin) działa na przędziorki, gnojówka i wywar wzmacnia rośliny. Pokrzywa. Wyciąg (z 1 kg ziela) stosujemy przeciwko mszycom i przędziorkom; wywar - na szarą pleśń, rdze i mączniaki, gnojówka zaś działa wzmacniająco. Rumianek. Odwar (z 300 g suszonych kwiatów) stosujemy na mszyce, wyciąg (1 kg suszonych kwiatów) - na przędziorki, gąsienice motyli oraz profilaktycznie przeciwko infekcjom grzybowym. Szczaw. Wyciąg (z 200-300 g korzeni) zwalcza mszyce, przędziorki i miodówki. Tytoń. Odwar (z 10-12 papierosów) i wyciąg działa na mączliki, miseczniki, mszyce. Wrotycz. Odwar (z 300 g) działa na mszyce i mrówki; wyciąg i gnojówka - na przędziorki, wyciąg jest skuteczny na mączniaki oraz rdze. Ziemniaki. Wyciąg z łodyg i liści (z 1,2 kg) - na mszyce, przędziorki, gąsienice motyli.
Kaczor2002 Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 Witam, mam kilka pytań - jestem totalnie początkujący 1. Jestem w posiadaniu 9 ziarenek wyciągniętych z topków które kupiłem - czy te nasionka rokują jakieś szanse na uzyskanie choćby kilkunastu w miarę przyzwoitych "gramów" ? 2.Czy po wypuszczeniu korzeni (po kiełkowaniu) mogę odrazu zasadzić je na spocie ? 3.Chcę wszystko zrobić najniższym kosztem, robię to pierwszy raz i nie chcę w to wkładać hajsu słyszałem że ziemia spod pokrzyw jest dobra czy to prawda ? 4.Jak opiekować się roślinkami aby naprawdę mieć bardzo małe koszta ? - uważam że do ziarenek wygrzebanych z palenia nie opłaca się inwestować bo nie są one pewne...
Recommended Posts