Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Czy o niczym nie zapomniałem ?

Recommended Posts

Opublikowano
Chciałbym uzyskać porady w związku z Out 2014 , chcę mieć pewność , że to co tu mam wystarczy z góry dziękuje .

Paczka nasion

-Green Poison Automatic Feminizowane 115 zł 5 sztuk

Gleba 

-Pnos Ziemia Kwiatowa ( ph dobre ) 50l 20zł

-perlit 75zł zł 25l l perlit dodać następnego dnia

-dolomit 7 zł 10kg ( 2 garści na rośline)

-kermazyt 9zł 8l posypać go na dno i na powierzchnie

Nawozy

-Ripen 1l 35 zł ( 1,5 nakrętki na 1,5 litry wody co trzy dni)na flo

-Biohumus Extra 15 zł 2l (300ml na litr wody)na weg

Razem 276 zł

Opublikowano

Witaj, moje sugestie:

Paczka nasion

-Green Poison Automatic Feminizowane 115 zł 5 sztuk

Gleba 

-Pnos Ziemia Kwiatowa ( ph dobre ) 50l 20zł
-perlit 75zł zł 25l l perlit dodać następnego dnia
-dolomit 7 zł 10kg ( 2 garści na rośline)
-kermazyt 9zł 8l posypać go na dno i na powierzchnie

Stosując perlit nie trzeba keramzytu. 
Użył bym także lepszej ziemi, pH to nie wszytko, najważniejszy jest skład mieszanki glebowej. Perlit mieszasz z podłożem.

Nawozy

-Ripen 1l 35 zł ( 1,5 nakrętki na 1,5 litry wody co trzy dni)na flo
-Biohumus Extra 15 zł 2l (300ml na litr wody)na weg

Jestem przeciwnikiem Ripenu, wiem że biohumus nie jest zły, ale ruszmy w końcu do przodu ! Także mieszanie nawozów BIO z mineralnymi jakoś odpycha.
Zastosuj jakiś nawóz przeznaczony do konopi, jest wiele sypkich nawozów, typu guanokalong albo dosyć fajny komplet na outdoor od Biotabsa.
Gość anonimgrower
Opublikowano

Tez planuje Out/a i podpowiem tylko żebyś przemyślał za wczasu kwestie skąd weźmiesz i jak przetransportujesz wodę do podlewania ( pomykanie z baniakami rzuca sie w oczy ) i naszykuj sie od razu na wojnę ze ślimakami . Są miejsca gdzie to jest prawdziwa plaga i można stracić szybko cala , młodą uprawę . Trzeba przeciwdzialac !

Warto sie tez zastanowić czy na miejscówkę nie podchodzą sarny bo one lubią opierdzielić w całości roślinkę , albo dwie ( czemu sie wcale nie dziwie ) :laugh:

Pozdrawiam .

Opublikowano

Woda z rzeki wokoło niej roślinność nie umiera to się nada ;) Filtr - rajstopy ;)

Są jeszcze zające, lisy itp. więc zapobiegawczo radzę kupić też inne środki odstraszające, mocz i włosy ludzkie też odstraszają ;)

Ja jestem zdania że keramzyt jest do hydroponiki, i użył bym samego perlitu. 

Ripen to zło ;) ale działa, niestety strasznie psuje smak a jego efekty nie są tak duże jak mity o nim  :laugh:

Biohumus jest fajny ale jeżeli tniemy koszty całkowicie, jak masz jakiś fundusz to kupił bym guanokalong wraz z BIOTABS GUERRILLA BOX, jak tniesz wydatki to guankalong wraz z biohumusem (tylko są dwa, na rośliny zielone i kwitnące, nie pamiętam nazwy, więc brał bym obydwa, na weg i na flo).

Guanokalong mieszasz zgodnie z zaleceniami producenta. A i bierz ten w proszku, działa dużo szybciej niż te w granulacie.

Opublikowano

Ciesze się , bo jak bym nosił tyle baniaków za każdym razem to niezły przypał . :laugh:

Czytałem na innym forum , że dobrze nawet jak są lisy , bo odstraszają inną zwierzynę zające itp. a roślin ponoć nie niszczą .

Ale włosów moczu i innych też użyje  ;)  .  Opłaca się pokruszyć szkło wkoło roślin , aby odstraszyć ?

Użyję perlitu . 

Namówiłeś mnie , Ripenu nie użyję ;) 

Ogólnie zastanowię się co do  nawozów .

Glebe planowałem  10l ze spota 10l uniwersalnej . Perlitu 5l wystarczy na roślinę ?

Dzięki ogólnie za rady  :trawka:

Opublikowano

Opłaca się pokruszyć szkło wkoło roślin , aby odstraszyć ?

Nie bądź sadystą, może metoda skuteczna ale ja bym tego nie zrobił.

Glebe planowałem  10l ze spota 10l uniwersalnej . Perlitu 5l wystarczy na roślinę ?

Tak, taka mieszanka jest dobra.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mocz i włosy odstraszają do pierwszego deszczu później trzeba świerze, poza tym dzików tym nie odstraszysz, jak chcesz cos skutecznego to polecam zainwestować w specjalny środek do odstraszania zwierzyny Anti-bissan się to nazywa w sklepach myśliwskich dostaniesz, śmierdzi niemiłosiernie ale nie ma bata żeby coś na spota weszło, wiem że działa bo odstraszam zwierzynę z podwórka w ten sposób.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+