VID_20260509_204510.mp4
VID_20260509_204510.mp4
Siemano 👊
Zobaczcie na to co się dzieje z roślinami piękne i silne czyli nasza Polska genetyka robi robotę no polsko-hiszpańska 😉 ale fakt jest faktem że rośliny są silne💪 Jak na razie jednak z super LSD złapała limonkowy kolor ale już zostaje korygowana i zaczyna nabierać zieleni, jest żarłoczna i dobrze bo to znak że będzie dobrze obradzać w plon😁 Dzisiaj zostały podlane i nakarmione oprócz tej Blue Cookies która jest karmiona mineralne bo ona dostaje sama wodę ale wracając do organiki to dziewczyny dostały tak:
Grow 1,5ml/l Bloom 2ml/l Sól Epsom 0.2g/l profilaktycznie i do tego Seaweed i Fulvic.
Dodałem do składu Sól Epsom z trzech powodów
1. Magnez, większe zapotrzebowanie w fazie stretchu i kwitnienia a bez niego te panele słoneczne (liście) nie działają.
2. Siarka zwiększa produkcję terpenów i żywicy co jest jednoznaczne z większą zawartość THC i do tego działa symbiotyczne z magnezem i roślina szybko dostaje wszystkie potrzebne składniki odżywcze tam gdzie najbardziej potrzebuje czyli w szczyty.
3. Wzmacnia i lekko ogranicza stretch.
W uprawie organicznej jest to często stosowany dostatek do nawożenia i suplementacji konopi indyjskich. Elo420 👊
VID_20260509_204510.mp4
Elo420👊
Jestem już po suszeniu i trymowaniu i na wadze wyszło tak:
Skunk Kush1 102,5g jego szyszki są pokryte dużą ilością trichomów i zapach jest intensywny i typowo skunkowy.
Skunk Kush2 129g i te topy są bardzo twarde i zbite ilość trichomów jest jeszcze większa ale zapach jest połączeniem Skunka ale i nuty owocowej przypomina mi trochę lowres XXL.
Oba w działaniu są mocne na maxa i mimo poziomu THC około 20% haj po nich jest typowo kanapowy.
California Orange ją uznaje za porażkę i leży wysuszona ale zawinięta w worek i czeka aż kupię sito do przesiewania. Zrobię z niej chaszysz ponieważ ma dość sporą ilość trichomów a reszta pójdzie na ciastka i takie tam 😉 nawet jej nie ważę 😉
To jest Skunk Kush2
I tu jest Skunk Kush1
I na serio albo kup inną ziemię albo dokup perlit i dodaj do niej przed przesadzeniem i dawaj im max 50ml jak na razie ale między podlewaniami poczekaj aż wyschnie bo je przelejesz.
Za dużo światła kumpel daj na 25% i 50cm nad doniczką,to takie standardowe ustawienie na start przy siewkach. Ja właśnie kiełkuje nową pestkę tak że będziesz miał ściągę 😅😉 lampę mam w tym boxie 300w czyli podobnej mocy i takie ustawienie jest akurat. Ja teraz wale jedna roślinę na namiot 80na80na 160cm w donicy około 50l 😉😅
A i staraj się nie zostawiać na liściach takich kropli wody na liściach bo je spali, taka kropla działa jak soczewka albo lupa 😅
Lampa ustawiona jest na 50%. Ma 320 w. Spróbuję zrobić ten interes na tej lampie i ewentualnie zakupię nowy box gdzie złożę z lampą która będzie troszeczkę silniejsza na metraż.
Czekam aż mi przyjdą nawilżacze powietrza oraz kolejne wentylatory cyrkulacyjne.
Recommended Posts