Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

Witam! ;) Mineło już 6 dni  więc znalazłem troszke czasu i wstawiam nowe fotki. Amnesia niestety okazała sie chłopaczkiem więc została wywalona z boksa i przerobiona na budyń :) Reszta ma sie nieźle a dodatkowo do boksa doszła kolejna pesteczka no name AF którą dostałem w gratisie.

Dzień ok 33

Nemesis x colormatic - Był z nią mały problem ponieważ złamał mi sie główny szczyt podczas lst i troche to opóźniło kwitnienie  ale już jest okej powoli wraca do sił ;)

gallery_30632_416_65167.jpg

Duck's Foot x cour ryder x ak47- Troche słabo sie krzaczy i ogólnie jest taka mała nie wiem czemu może geny a może ja coś zwaliłem ale trudno kwitnie rośnie więc jest ok.

gallery_30632_416_739061.jpg

gallery_30632_416_781745.jpg

gallery_30632_416_265166.jpg

No name AF Mam nadzieje że bedzie coś fajnego z tego ;)

gallery_30632_416_44995.jpg

Narazie to tyle jednego już sie nauczyłem z tej uprawy żeby nigdy więcej nie dawać wspólnej donicy  bo strasznie to nie wygodne ;) Pozdrawiam !

Opublikowano

DZIEN 39

Witam:) Mineło kolejne 6 dni więc zamieszczam świeże zdjęcia.

W między czasie miałem problemy z temperaturą więc dodałem szybe pod świetlówki.

Czasami przy włączonych lampach było ponad 30* teraz utrzymuje sie w granicach 25*.Ogólnie nie jest źle ale mam 2 problemy związane z tą uprawą.

Pierwszy problem jest z liśćmi, ponieważ wyglądają troche jak oklapnięte.

Myśle że to wina zbyt niskiej wilgotności .

Dodałem więc większy słoik z wodą i mam nadzieje,że to coś pomoże. 

Drugi problem jest z nemesis x colormatic.

Nie wiem czego ale już od kilku dni praktycznie nie kwitnie.

Wypuściła kilka preflowerów no i w sumie na tym koniec.

Rośnie cały czas wypuszcza odrosty ale nie chce pożądnie kwitnąc.

Z czym może być problem?

NEmesis x colormatic:

gallery_30632_416_71214.jpg

gallery_30632_416_133324.jpg

gallery_30632_416_192814.jpg

Duck's Foot x Low ryder x ak47

gallery_30632_416_207059.jpg

gallery_30632_416_114622.jpg

gallery_30632_416_282850.jpg

Mała No name :)

gallery_30632_416_9045.jpg

No i to by było na tyle. Następne fotki za 5-7 dni. Pozdro!

• Upvote 1
Opublikowano

możecie też albo za często albo za rzadko podlewać. oba przypadki skutkują opadnięciem liści.
jak i zbyt mala wilgotność i wahania warunków chociaż nie tak bardzo jak środowisko w ziemi

Opublikowano

ZA częste podlewanie u mnie odpada. Zawsze podlewam jak ziemia jest  już sucha . Wkładam palucha w ziemie i sprawdzam co tam w ziemi piszczy ^^ Teraz podniosłem wilgotność liście sie troche podniosły ale kurde 1 l słoik  w ciągu 3/4 h jest do połowy pusty ! A temperatura nie jest wysoka ok 28 stopni:)

Opublikowano

te duckfoot xlr x ak to z tych tradycyjnych afow co powinny kwitnac te 60 dni, dlatego taki szybki, ten nemezis to zas z tych nowych lini co wala do 90 dni. Trzymasz caly czas 24/0?

Szyba strasznie zjada lumeny, daj pod sama szybe jesli tempa pozwala. I pamietaj by przy pomiarze oslonic czujnik od promieniowania inaczej pokaze wiecej. Jedna donica sie przydaje jak juz wiemy ze mamy szystkie damki i jak krzaki rosna podobna ilosc dni, a nie taka roznica w wielkosci krzaczkow

Opublikowano

Trzymam 18/6 podobno bez sensu jest 24/0 zresztą tak mi jest wygodniej. Nemesis jest pod samiutką szybą ale duck foot niestety dużo niżej... Nie wiedziałem że bedzie taka różnica w wysokości krzaków dlatego dalem wspólną donice;/ 

Opublikowano

Witajcie!:)

Dzien 53

Mija kolejne 6 dni tak więc umieszczam fotki. Skołowałem aparat jednak jakoś dalej nie powala :) Wszystko idzie chyba dobrze jak na takie warunki. 

Duck Foot x low ryder x ak47 - No to tak wielkość tej roślinki znacząco odbiega od nemesis więc jedną świetlówke zamontowałem z boku boxa żeby troche doświetlić szczyty. Ogólnie juz ma dużo brązowych włosków i zastanawiam sie ile dni jej jeszcze dac. Lać jeszcze nawóz czy już tylko samą wode?

IMG 0383

IMG 0389

IMG 0384

IMG 0391

IMG 0390

IMG 0392

Nemesis x colormatic- Ronie w bardzo szybkim tempie. Co dziennie musze obniżać donice bo dotyka do szyby :D Bardzo jestem zadowolony z tego powodu może z tej chociaż bedzie coś więcej palonka:0

Yo

IMG 0394

Roślinka no name została wywalona z boksa bo okazała sie faciem. Nie mam gdzies szczęscia do trzeciej roślinki ;/ Ogólnie teraz planuje zrobić lepszego boksa na następne uprawy bo ze świetlówek za dużo nie wycisne. 

ZApach czuć w całym mieszkaniu na szczęście mam tolerancyjnych rodziców i narazie jest spoko ale na kolejne uprawy musze zrobić jakiś filtr bo jest masakra...

Ok to by było na tyle do następnego

Peace!

• Upvote 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

polecam kalkulator na gorze forum i to http://trawka.org/topic/30717-zestawienie-oswietlenia-na-podstawie-pomiaru-ppf-miernikiem-apogee-quantum-flux/ plus myslenie hehe. a i najtansze cool tuby chyba od 100 czy 99 hehe jakos szukaj gieldy hehe nie udzwigniesz takiej tempy chyba ze w iglo hehe

nie chodziło mi o to zeby zapewnic dobre warunki świetlne tylko chodzi o temperature :) Każdy hps bedzie lepszy nic cfl:D 

Czyli jednak bez cool tuby ani rusz;// trudno moze znajde uzywke gdzies

Opublikowano

Siema! Mam do rozdania 3 nasionka master kush  regularne jak by ktoś chciał moge podarować. Mam a wiem że tych akurat nie wykorzystam to po co maja leżec? Jak ktoś chce to pechy wyśle do jednej osoby pierszej która bedzie chiała. 

Peace!

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+