Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Witam, od jakiś 3-5 dni zaobserwowałem , że liście w plancie zaczynają się falować , niby rozrasta się normalnie. Ma 10 dni od wykiełkowania , wiem że mała wilgotność , bo temperatura jest idealna , na dniach będę miał nawilżacz powietrza to wilgotność powinna być w normie. Powiedzcie mi co moze być przyczyną . Nie nawoziłem jeszcze ich , mam zamiar w niedzielę podlać , medi-one . 
Ziemia canna tera profesional , i siedzi pod hps'em 70watt , boks 36x37 cm na 150 wysoki ;) siedziała jakieś 20cm od lampy . pozdrawiam i proszę o pomoc ! 

tu zdjęcia : 
https://trawka.org/gallery/album/162-problem-z-plantem/

Opublikowano

Nie jestem pewien ale wydaje mi się ze od temperatury sie takie robią.....
Postaraj sie temp zbic do 27*C co wydaje mi sie optymalnie :P

20cm od lampy jak na takiego hps to tez chyba blisko, ale nigdy HPS nie mialem wiec to tylko moje przypuszczenia :P

O tu cos znalazlem na temat odleglosci :D Wydaje sie ze te 20cm powinny byc ok :P
gallery_37530_161_16180.png

Opublikowano

nie lej jeszcze nawozow bo bedziesz mial jeszcze wieksze problemy niedlugo, na tej ziemii to z 3 tygodnie vega spokojnie pojedziesz bez nawozenia. Liscie w mlodych roskach czesto sie tak zawijaja szczegolnie te nizsze a jesli uwazasz ze nie rozwija sie normalnie to przyczyny moim zdaniem moga byc dwie: pH lub przelanie i bardziej sklaniam sie do tego drugiego. w mlodym wieku roslina jest szczegolnie narazona na nadmiar wody ze wzgledu na mala bryle korzeniowa jesli w ogole mozna nazwac to bryla...

a tak w ogole to wydaje mi sie ze z nia wsio ok jest dla pewnosci przesusz nieco medium...

pozdr

dzięki za odpowiedzi :)

Opublikowano

20cm duzo od lampy hps 70? hahah żarty jakies. ja dawałem 15-20cm przy lampie 400hps w początkowej fazie wzrostu roślin.

Pofaldowane liście to niska wilgotnosc w boxie

Opublikowano
W dniu 6.03.2013 o 02:10, FightorDie napisał(a):
JAPKO

no tyle dawałes i ch****o dałes kolezko:D bo popaliles jej swiatłem od początku i dlatego chu***y start był i ogólnie tak sobie wyszło :D

Co ty gadasz kolego? Ja przy wegu trzymałem hps400 przy 15-17cm, a przy flo hps600 okolo 20cm trzymam - https://trawka.org/topic/30892-2x-super-silver-haze-fem-2x-californian-skunk/page-5. Tu japko ma rację co do odległości, jedynie jeżeli nie miał dobrej wentylacji to mógł popalić szczyty.

Pofalowane liście = przenawożenie.

no i chyba nigdy się nie znudzę wklejania tej tabeli:

/admin - link wygasł/

to teraz szybka lekcja matematyki przy hps150 : odległość lampy od szczytu 4 cale = 4x2,54cm= 10,16cm .... resztę policzcie sami. Ja zawsze uprawiałem wg. tej tabeli, a wyniki sami możecie ocenić.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+