O widzisz, no to niezła skucha, totalnie nie wiedziałem, sprawdzilem teraz na mailu i mój błąd - nasiona to Auto Amnesia Lemon - nie fast, mogło mi się pomylić bo ten automat podobno w 8 tygodni powinien dojść.
Następny raz węzmę z legit źródła, a co do zdjęć i obecnych roślin to co z nimi robić ? moge sie spodziewać z nich automata lemon amnesia? wygladaj ok czy rwać i sadzić nowe?
Na przyszłość polecam zmienić sklep na normalny. Panpestka to niezłe ziółko i pomawiacz innych sklepów. To co kupiłeś to nie jest na pewno fast amnesia lemon (fast flowering, pół automat). U niego co byś nie kupił to i tak leci to samo z jednego wora. Jego fasty zaczynają kwitnąć pod koniec września a powinny maks pod koniec sierpnia. O tym gagatku co robi ludzi w balona na zmyślone odmiany jest masę negatywów na forach oraz na trustpilocie. Ludzi są nieźle wkur***** bo zmarnowali sobie sezon outdoor przez tego człowieka. Rośliny od niego miały być fastami a były zwykłymi pełnosezonówkami w dodatku późno kwitnącymi, które finalnie nie zdążyły dojść w Polsce.
Zdrowie i pieniądze wszystkim tu zgromadzonym, właśnie przede mną pierwsza uprawa, pestki są od Pana pestki, wybór padł na dwa automaty w wersji fast amnesia lemon.
Osprzęt:
Namiot 60x60x140cm
Oswietlenie: Ledy 140W full spectrum
Nawozy: liczę na polecajke
Wentylacja: 220m3/h na 120mm + filtr węglowy z wydajnością ponad 300m3/h
Doniczki 30x30, ziemia wleciała "droższa" z ogrodniczego .
Teraz mój pierwszy problem - po kiełkowaniu rośliny były pod normalną lampką z biurka przez pierwsze 3-4 dni od wyjścia z ziemi, są wysokie jak porównuję z innymi uprawami i mają mniejsze liście.
Aktualnie dzień 7, od 3 dni pod właściwą lampą.
I tu pytanie - co robić ? Jest sens je robić dalej czy wyjdą jakieś karłowate albo małe plony (?) nie wiem na ile są ważne dla rośliny te pierwsze dni po wyjściu z ziemii. Mam pestki więc jeśli trzeba to zrobię szybką wymianę i zacznę tak jak trzeba.
Będę wdzięczny za uwagi ✌️
Recommended Posts