macho12 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 W niedziele podlałem sadzonki woda z biohumusem, od tamtej pory codziennie pada. Czy deszcz wyplukal to wszytsko co wlalem do donic(donice sa 10l)? Czy moge wylac np 1 nakretke biohumus forte bezposrednio do donicy i czekac az deszcz splucze?z gory dzieki za odp Cytuj
CMYK Opublikowano 12 Czerwca 2012 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zaczekaj aż deszcze miną, gleba podeschnie i wtedy normalnie podlej rozrobionym biohumusem. Teraz cokolwiek podlejesz to deszcz to wypłucze. Cytuj
ndnf Opublikowano 13 Czerwca 2012 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Witam, Deszcze wypłukują składniki mineralne. W takiej sytuacji najlepiej przydają się nawozy w granulacie np azofoska + dolomit. Wysypujesz na wierzch i deszcz sam wpłukuje w ziemię składniki mineralne. Oczywiście przy deszczach jest mniej słońca, co przkłada się na mniejsze zapotrzebowanie na nawozy, więc po deszczach możesz uzupełnić braki. W zeszłym sezonie w lipcu padało przez ok 2 tygodnie i to ostro i moje planty miały ostry deficyt nawozu tutaj uratowała sytuację azofoska:) Cytuj
Gość INdyk Opublikowano 14 Czerwca 2012 Opublikowano 14 Czerwca 2012 witam niecała garsc w zupełnosci wystarczy nawet na 2-3tygodnie. Cytuj
ndnf Opublikowano 15 Czerwca 2012 Opublikowano 15 Czerwca 2012 I masz odpowiedź Natomiast nie wiem, czy nie za późno będziesz podsypywał, bo od jutra upały i będą planty rosły jak szalone:) Ja bym teraz dawał coś w płynie:) Cytuj
Recommended Posts