Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

10 tys. osób wyszło na ulice Pragi. Domagali się legalizacji marihuany!

Recommended Posts

Opublikowano
Cytat

10 tys. osób wyszło na ulice Pragi. Domagali się legalizacji marihuany!

W czeskiej Pradze około 10 tysięcy osób demonstrowało na rzecz zalegalizowania marihuany. W parlamencie trwają prace z udziałem lekarzy - specjalistów nad ustawą legalizującą ten narkotyk.

Demonstranci przemaszerowali z centrum miasta na miejsce happeningu w parku Parukarzka. Zwolennicy zalegalizowania marihuany zebrali się na placu Karola. Śpiewali i tańczyli w rytm granej na żywo muzyki. Większość tłumu stanowiła na kolorowo ubrana młodzież. Można też było zauważyć wielu starszych ludzi. Policja nie odnotowała żadnych incydentów. Organizatorzy przygotowali też dyskusje z politykami i wykłady nt. marihuany.

Organizatorem marszu jest stowarzyszenie obywatelskie Legalizacja. Systematycznie domaga się ono od władz legalizacji marihuany, która jest najbardziej rozpowszechnionym narkotykiem w Czechach. Według sondaży marihuany próbowała ponad połowa osób w wieku od 15 do 34 lat.

W parlamencie trwają od dłuższego czasu prace z udziałem lekarzy - specjalistów nad ustawą legalizującą ten narkotyk. Byłby dostępny w celach leczniczych tylko na receptę.

Opublikowano

W dupach już im się pojebało. Rok po depenalizacji i już się czują zniewoleni swoimi sztywnymi ramami prawnymi.

Tam sobie mogli legalnie iść i palić jointa. U nas to 1/3 na*****a, następne tyle jakaś osiedlowa hołota w dresikach, a kulturalni palacze to tylko na lawetach jada i wokół nich

Dodam jeszcze że, u mnie w mieście na tym marszu regionalnym, była bardzo pozytywna atmosfera, sami ogarnięci ludzie. Może dlatego że było tam ze 100 osób

Opublikowano

no jak w malych, dziesieciomilionowych Czechach sie zebrało 10k ludzi to u nas zeby wogole ktos bral taki glos pod uwage musiałoby przyjechac na marsz te 40 tysiecy ludzi. Poki kazdy nie wezmie spraw we wlasne rece i sie nie pokaze mozemy tylko podziwiać sąsiadów...

Opublikowano

Byłem na tym marszu. To co rzucało się w oczy to że na marszu nie byli tylko zakapturzeni młodzieniaszkowie ale całe rodziny z dziećmi oraz starsi ludzie.

Kilka fotek z after-party w parku Parukarzka.
 image1ek.th.webp

image2dkp.th.webp

Mam nadzieję ze MWK będą tak samo liczne... ja wybieram się obowiązkowo!!

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+