Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

• Replies 453
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

Siemano :D planuje zrobic boxa o wymiarach 24szer 34głb 38wys z pudełka kartonowego,wyloze go Folią lub kocem ratunkowym mam jedna swietlowke energo polux 40W z seed boxa. jaki wentylatorek dac to nowego boxa,oby jak najcichszy,zakupic jeszzce jednego poluxa? i ile lr femi zmieszcze w tym boxsie.Najlepiej jak najwiecej :ganja::D :D :ganja:

Opublikowano

Quinn, z oswietleniem to slabiutko... dokup jeszcze jednego :wink:

co ro wylozenia boxa to lepiej zastosuj koc... Wentylator 12x12cz styknie no chyba ze bedziesz go mial pod mniejszym napieciem to wtedy dokup jeszcze jeden 80x80cm. W 3-5 litrowych donicach, zmiescisz 2-4 roslinki

:peace:

Opublikowano

24szer/34głb = 0.0816 potrzebujesz 4080 lumenów,dokup jeszcze jedną żarówkę i będzie luz.Wyłóż go kocem ratunkowym,albo możesz go pomalować farba białą,ja mam wentylatorki 0.18 Ampera , 

Zawiesisz je na sznurku,podłączysz go do zasilacza 5V-4V i będzie git.
Z lr to ktoś inny Ci doradzi heh. Ja kupiłem se jonizator+olejki zapachowe,pachnie olejkami w całym domu he he a jak nie jonizator to nie wiem.

:peace:

Opublikowano

jak myslicie zaczynam budowac boxa 45x45x170 bede tam sadził jakeis fajne odmianki ale problem jest taki zaczne chodowac to we wrzesniu box bedzie stał w pomieszczeniu gdzie w zime jest ok 3-6 stopni na + czy np jeslibym posadził tam lr naświetlał je 24/24 to przy takim hps-ie temperatura by sie znormalizowała w takich wymiarach boxa w lato planuje jakies wyższe odmanki bez AF ale w zime nie chcem przerywac uprawy .

Opublikowano

lepjej już tą farbą pomalować a box o takich wymiarach jak podał allien12345, dobry będzie na pierwszą uprawę LR i nie tylko LR tam wsadzisz :) już taki bardziej uniwersalny box :)

Opublikowano

ak myslicie zaczynam budowac boxa 45x45x170 bede tam sadził jakeis fajne odmianki ale problem jest taki zaczne chodowac to we wrzesniu box bedzie stał w pomieszczeniu gdzie w zime jest ok 3-6 stopni na + czy np jeslibym posadził tam lr naświetlał je 24/24 to przy takim hps-ie temperatura by sie znormalizowała w takich wymiarach boxa w lato planuje jakies wyższe odmanki bez AF ale w zime nie chcem przerywac uprawy