Skocz do zawartości
nasiona thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

Mam zamiar wysadzić moje roślinki bezpośrednio na spota. Mam zamiar zrobić taką małą szklarnię dla każdej z nich, z dolnej, wyciętej części butelki (cisowianka 1.5l). Nie wiem gdzie mniej więcej mam wyciąć dziurki? Czy na górze butelki czy po bokach?

I drugie pytanie. Jak będą sobie spokojnie rosły w tych butelkach, to kiedy mam je podlewać? 1-2 razy dziennie? Jest gorąco, woda szybko paruje. Wystarczyło by podlewanie raz dziennie wieczorkiem? Czy na takie młode roślinki raczej nie?

@Down:

Dzięki, o to mi chodziło.

• Replies 2,7 tys.
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

Mam zamiar wysadzić moje roślinki bezpośrednio na spota. Mam zamiar zrobić taką małą szklarnię dla każdej z nich, z dolnej, wyciętej części butelki (cisowianka 1.5l). Nie wiem gdzie mniej więcej mam wyciąć dziurki? Czy na górze butelki czy po bokach?

I drugie pytanie. Jak będą sobie spokojnie rosły w tych butelkach, to kiedy mam je podlewać? 1-2 razy dziennie? Jest gorąco, woda szybko paruje. Wystarczyło by podlewanie raz dziennie wieczorkiem? Czy na takie młode roślinki raczej nie?

Uważaj żebyś nie zgarnął przypału z tymi butelkami. Dziurki zrób na całej butelce. Podlewaj wtedy, kiedy ziemia będzie sucha na głębokości kilku centymetrów. Przede wszystkim rób wszystko rozważnie, z wyczuciem.

Opublikowano

Mam pytanie w sprawie kiełków wsadzonych do ziemi w dolniczce zaraz po wykiełkowaniu. Mianowicie gdzie trzymać taką dolniczke z nasionkiem ?? Czy potrzebne jest światło czy bardziej liczy sie ciepło ( skoro jeszcze nie wyszło ponad ziemie ) ?? Tzn. Lepiej trzymać na balkonie gdzie na dolniczke pada dużo więcej promieni słonecznych ale jest jeszcze troche zimno na polu ( oko. 8 - 15 stopni ) i jest wiatr czy lepiej w domu gdzie jest mniej promieni ale jest dużo cieplej i nie ma wiatru.??

Opublikowano (edytowane)

Czytałem gdzieś że w fazie gdy nasionka leżą w szklance wody 24h to najlepiej żeby zatoneły bo wtedy napewno wykiełkują, czy to prawda ?? Czy jeśli nie zatoną to znaczy że sa jakiejś gorszej jakości ?? Czy można je na przykład prubować zatopić oblewając je wodą z łyżki czy coś w tym stylu ??

I jeszcze jedno pytanko. Teraz kupiłem sobie nasionka z karmy dla ptaków i daje je do kiełkowania wyłącznie do treningu, żeby sprawdzić jaki sposób będzie dla mnie najlepszy ale bardzo mało ziarenek kiełkuje, tak gdzieś 50 procent, może nawet mniej. Czy to jest spowodowane tym że to są nasionka z karmy czy tym że robie coś źle ?? (wrzucam nasionka na 24h do wody, po czym kłade albo na wate, albo na chusteczki albo na papierowy ręcznik i kłade w ciemne miejsce gdzie nie jest zimno )

Edytowane przez mamamakota
Opublikowano

Trochę poplątałeś. Chodzi o te że te nasionka które opadną po zamieszaniu palcem już się otworzyły. Ja robię tak, że otwarte po prostu wsadzam w glebę, nie bawię się z wacikami. Kiełkowalność mam taką samą a przy tym nie ryzykuję uszkodzenia kiełka.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+