FRANIO Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 emanko do kubków dałem ziemie 6 Ph dzis chce włożyć do nich pestki i czy polać zanim wsadze pechy wodą z dolomitem zeby podniosło troche ph czy nie?jak dodać dolomitu to ile łyżek(do zupy)na litr wody? pH-6 stykło by, ale jeśli chcesz zmienić pH to daj 3/4 łyżki na litr wody może troszeczke mniej.
BOB MARLEY Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zostaw tą błone w spokoju, bo roślina cały czas czerpie z niej energię. Nie pomagaj w ten sposób roślinom - najlepiej żeby natura wszystko sama zrobiła. A co do tych listków palczastych jest to normalna pora kiedy się rozwijają. Po prostu zadbaj o dobre PH gleby, wielkość doniczki (tygodniowej nie trzymaj w małym kubeczku) temperaturę i wentylacje a będzie zajebiście rosła ;] Edit: Jeśli masz ją JUŻ na spocie to nieciekawe warunki pogodowe mogą w znacznym stopniu hamować wzrost roślinki.
TenTyp Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 siemanko mam ptanie ;p dlaczego moja malutke roslina (ktora wystawilem juz na probe na dwor) jest bardzo malutka jak na swoj wiek roslina ma 9dni a wyglada jak by miala 2-3max (mam za soba 2 indoory i tak rosly szybciej) mam sie o co martiwcz czy na oucie tak rosnie powoli ?
FRANIO Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 siemanko mam ptanie ;p dlaczego moja malutke roslina (ktora wystawilem juz na probe na dwor) jest bardzo malutka jak na swoj wiek roslina ma 9dni a wyglada jak by miala 2-3max (mam za soba 2 indoory i tak rosly szybciej) mam sie o co martiwcz czy na oucie tak rosnie powoli ? Zważywszy na pogode (naświetlenie, temperature) o tej porze nie dziwiłbym się że roślinka wolno rośnie, wogóle bierzesz na wieczór ją do domu??? Na OUCIE roślinki zawsze wolniej rosną niż na INN.
knujjjf Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Ja mam pytanie w jakim wieku roślinki stosować pierwszy trening LST (chodzi mi o nagięcie) i jak mocno można nagiąć by się nie złamała, chodzi mi o trening na roślinkach AF?
lampa Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 LST możesz zacząc kiedy ci się tylko podoba. Od samego początku mozesz ją już kierować. oczywiście z czasem łodyga staje się tak twarda, że ciężko się ją wygina. Na pytanie jak mocno, żeby się nie złamała? moge tylko powiedzieć "naginaj tak, żeby się nie złamała"
nowicjusz Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 witam,mam pytanie,jezeli ponakrywam plantyna spocie butelkami to trzeba je sciagac na dzien zeby sie nie ugotowały?
lampa Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 i myślisz, że każdy z nas śmiga codziennie skoro świt na spot i zdejmuje butelki, a wieczorem to samo, żeby założyć. Wystarczy dziury zrobić, żeby wentylacja była
maqs Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Jeśli już będę trzymał AF przez te 3 tyg w boxie to ile dziennie oświetlać? Żeby im nie odwaliło jak wyjdą na out.
cheton Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 maqs obojetnie jaki fotoperiod, ale jak juz chcesz taki najbardziej odpowieni, to 18/6.
Recommended Posts