Kaltenn Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 wielkie dzieki za szybka odpowiedz mozna dolomitu dosypac do wody i podlewac taka? a co do foli to wystarczy np. worek na smieci? bo ostatnio pytalem w obi to gosciu powiedzial ze nie ma co na podmoklym terenie nic uprawiac a jak spytalem o folie to powiedzial ze musialbym uzyc takiej o grubosci 0.5cm i zrobic oczko zeby woda sie nie przedostala Ale wydaje mi sie ze troche przesadzil. A duzo tych dziur potrzeba? i lepiej wiecej a mniejszych czy mniej i wiekszych?
GanjaFarmeR Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 mozna dolomitu dosypac do wody i podlewac taka? Dolomit nie rozpuszcza sie w wodzie,wiec trzeba go mieszac z ziemia. Podlewanie woda z dolomitem daje mierny efekt. wystarczy np. worek na smieci? Worek na smieci da rade. dziury robisz wedle uznania. Tyle,zebys mial pewnosc ze woda bedzie miala ktoredy uchodzic.
gwt Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 siemka, czy młode 1,5tyg roślinki wytrzymają bez wody tydzień. Byłem w sobote i podlałem, ale teraz ciepło jest i nie wiem czy sobie poradzą.
Cielak Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Siema Mam okna od strony południa więc słonca za duzo nie ma na parapecie, czy da rade młode kiełki wystawic na parapet, czy lepiej juz na spota :?:
GanjaFarmeR Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Mam okna od strony południa więc wiec wcale tak malo tego slonca nie ma... czy da rade młode kiełki wystawic na parapet, czy lepiej juz na spota :?: Jak masz mozliwosc to stawiaj na kilka dni na parapecie.Tym bardziej,ze jest od strony poludnia.
bmaq Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Poludniowa strona to najlepsza strona Jak Ci sie poludnie nie podoba to chyba troche wybrzydzasz :wink:
Cielak Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 sorry nie od poludnia, pomylilo mi sie :x. Z mojej strony wogole nie ma słonca, jeszcze duze drzewo stoi i caly dzien cien pada :neutral: Jednak odrazu na spota daje pestki
GanjaFarmeR Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Ale po jakim czasie od wyjścia z kiełka roślina pokazuję płeć ? Zalezy od odmiany.Typowe outdoory pokazuja plec jeszcze w lipcu,albo na poczatku sierpnia. Mam plana, żeby 2 sezony w tym roku zrobić na miejsce wyciętych miejskich dam nowe młode Tak mozesz zrobic tylko z automatami. Zwyklych nie oplaca sie siac tak pozno.Mysle,ze nawet moga nie zakwitnac jesli je wysadzisz pod koniec lipca.
mateozgr Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Już 5dni mija a roślinki nie wychodzą z ziemi. Czy coś jest nie tak, mam mieć jakieś powody do obaw?? :roll:
KING Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Bez obaw moze troszke za głęboko włożyłeś pestki do ziemi ale wyjdą napewno. Ja mam inny problem pestki wsadziłem 5mm po ziemie 10 passionow #1 w ciągu 24h wyskoczyły wszystkie ale z pestkami na główkach he he Dadza rade je zrzucić czy nie ?.
Recommended Posts