BOB MARLEY Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 dzisiaj o 14.30 wysadziłem pestki do plastik kubeczków na to 5 litrowa mini szklarnia ziemie dobrze podlałem tak że ciekło od dołu czy mam tam iść jutro podlać czy niekoniecznie?
KING Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 hejka jest mała banka, słyszelście o tym ze temperatura w maju w kilku dniach ma dojsc do -6 w dzien a do -10 w nocy. Trąbiom o tym w pogodzie. Co o tym myslicie ja naszczescie jeszcze nic na spocie nie mam dopierwo gdzies 5 maja mój passion#1 tam poleci.
Bebook Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 hehehe ak oni dobrze pogody nie umia podac na nastepne 2 dni a co opiero wybiegać tyle naprzod... j sie tam nie przejmuje bo jak roslina jest potrzymana juz taka 3 dniowa to se poradzi... Jak jest zimno to poprostu bardziej sie ukorzenia żeby nie zmarznąć wiec da se rde tykko naprawde młodym krzaczkom to szkodzi. Sadzcie i sie nie przejmujcie
Mosongito91 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Eloo!Mam kilka pytań dotyczących rolniczenia Oto one:1. Czy uprawy nadają się do wysadzenia pod koniec kwietnia odrazu po wykiełkowaniu na outa ?2. Czy mogę je wsadzić w doniczki i zostawić na oucie ? Jak tak to w jakie doniczki ?3.Kupie ziemię 6PH ale nie będę posiadać nawozów. Czy to mocno odbije się na mojej uprawie ? Czy muszę koniecznie kupić ziemię czy mogę znaleźć jakąś bez miernika PH ?4.Czy mogę nakryć uprawę plastikową butelką z dziórkami ( rola mini szklarni ) ?5. Co ile i ile podlewać ? 2 razy w tygodniu styknie po 200ml na roślinkę ?6. Czy rozmawiając o na gg policja może mi coś zrobić ? Czy jak usune archiwum to już mam z głowy ?Na razie to wszystko.pozdro
lampa Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Mosongito91, Ty znowu te same pytania zadajesz? weź człowieku usiądź sobie wygodnie wieczorem, skręć blunta i czytaj do czasu, aż się znajdziesz. Rozwala mnie lenistwo i bezmyślnosc ludzi. wystarczy przeczytać 1 dobry growlog... :ban:
rafus117 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Witam,Zakupiłem sobie takowe nasionka: Diesel Ryder, AK 47 x Diesel Ryder, Hindu Kush Auto. Mam zamiar je wykiełkować w domu i wsadzić na spot ok. 25.04 - 01.05, i tutaj pojawiają się pytania: - chcę wykopać dołki w ziemi i wysypać je ziemią ogrodniczą z worków, jak duże muszą być te dołki żeby owe rośliny mogły się dobrze rozrastać ? - Jak to jest z ochroną przed zwierzętami, chce rozsypać na około plantów włosy, pieprz, proszek do prania, odstraszy to raczej dziki, sarny, może zające, jak chronić rośliny przed ślimakami? :buch: z góry dzięki :buch: 30x30x30 dołki kup najlepiej specjalne środki do odstraszania zwierząt na dziki i sarny itp. a na ślimaki ślimakol
BOB MARLEY Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Wysadziłem wczoraj kiełki i dzisiaj jeszcze się nie wybiły. Czy to normalne?
rafus117 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 30x30x30 dołki ile to jest na oko kg ziemi na dołek? daj 10-20 l ziemi i bedze OK
BOB MARLEY Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 co ile podlewać młodziutkie siewki które ledwo co się wybiły?
gulas Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Siemanko ! Mam nie mały problem a mianowicie zmieniłem już ziemie na spoocie ,ale jest lipa bo jeszcze nie ma krzaków a te sarny pieprzone już mi ryją w ziemi Macie jakiś sposób czy środek żeby odganiać to dziadostwo ?
Recommended Posts