dvsn Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 RasTafari planty powinny sie przyjac jak masz cieniutkie łodygi i bardzo wyciagnięte te roslinki to wbij patyczek od loda itp. zeby sie nie połamały na wietrze ... i jak roslinke juz cos zjadło ( slimaki) to pospiesz sie i podsyp dookoła slimakolem lub jakimś innym preparatem na te cpuny bo zjedza wszystko w noc w dodatku u mnie pada deszcz a wtedy rzeruja najbardziej
RasTafari Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Nie to nie ślimaczki napewno. Bo roślinki mam bardzo małe jeszcze, i listka podżarło gdzieś tylko z 3 mm. To jakieś robaczki raczej. A z tym, że roślinki są wyciagnięte poradziłem sobie w taki sposób, że łodyżkę przysypałem ziemią Ale dzięki za radę Może faktycznie coś pokombinuje na te ślimaki, czy trociny wchoidzą w grę ?
RasTafari Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Czyli jak nasypę trocin, a potem zmokną to nic nie dadzą ?
RasTafari Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Spoko podsypę jeszcze dziś trocinkami
sucherson Opublikowano 21 Czerwca 2008 Opublikowano 21 Czerwca 2008 Gdzie najlepiej postawic kubełki z kiełkami zeby najszybciej wyszły? czy jak beda pod zwykła lampka ofoliowane i oczywiscie podlane wyjda szybciej ? bo wiadomo cieplej ...
Ronaldo Opublikowano 22 Czerwca 2008 Opublikowano 22 Czerwca 2008 Siemacie. dreczy mnie jedna sprawa. Jezeli LRowi, podczas kwitniecia (zostalo mu jakies 3 tygodnie) wykrylem niedobor magnezu (liscie w krztalcie łyszki) to, czy mozna teraz w fazie kwitniecia podac np. sól Epsom? oczywiscie to jest lyzka na 4 litry wody. mniej wiecej ja bym to widzial tak: teraz bedzie PK 13/14, potem za 3 dni woda z sola Epsom, nastepnie za kolejne 3 dni Planton K i Za nastpene 3 dni Znowu woda z sola epsom. mniej wiecej taki cykl..potem juz tylko Ripen i woda. co o tym myslIcie? aha i proporcje W tym cyklu by byly tak mniej wiecej po pol litra na jedno podlanie. Zeby nie przelac bo do tego moze dojsc troche deszczu. zawsze..
rookie Opublikowano 23 Czerwca 2008 Opublikowano 23 Czerwca 2008 możesz też podlać woda+ dolomit ( nawóz wapniowo magnezowy) co 3 dni mi sie wydaję ze często....ja raz na tydzień podlewam 1,5litra nie wiem jak roślina zareguje na twoją propozycję żywienia nie stosowałem nigdy tej soli pozdrawiam
Ronaldo Opublikowano 23 Czerwca 2008 Opublikowano 23 Czerwca 2008 rookie, rozumiem. Dodam jeszcze, ze ta roslina jest w doniczce okolo 8-9 litrow. Taki cykl by trwal okolo 9-12 dni jezeli bym lal co 3 dni te nawozy i sól z wodą. Zalezy mi na czasie, bo chcial bym, zeby tak gdzies na ostatnie 1.5-2 tygodnie juz odlozyc nawozy i lac wode czysta, a na te ostatnie 10 dni lac juz ripen i wode czysta.
Recommended Posts