dvsn Opublikowano 9 Czerwca 2008 Opublikowano 9 Czerwca 2008 spiesz sie spiesz bo juz pora jest naprawde puzna ja dzisiaj wysadziłem 2 x bigbudy czekam na przesyłke i odrazu kiełkuje tylko sie zastanawiam czy kiełkowac kanadiany jeszcze czy tylko autoflo
RasTafari Opublikowano 13 Czerwca 2008 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Czy dwa LR f2 można posadzić w jednym dołku w którym jest 24 l ziemi ? dołek około wymiary 80 długości, 30-40 szeroskości i około 50 cm głębokości . Będzie ok. ? I jeszcze jedna sprawa, bo dzisiaj wywaliłem jedną częśc ziemi 12 l i nalałem tam całą taką dużą butelkę pepsi (1,7l ) wody, i jak to nalałem to taka bardzije kałuża się zrobiłą :/ Czy będzie dobrze, jeżeli wysype an to znó 12 l ziemi i potem mniej podleje ?
RasTafari Opublikowano 14 Czerwca 2008 Opublikowano 14 Czerwca 2008 dzięki Bonawentury Dzisiaj będe wysadzał tam moje dwa LR, które są tak wyciągnięte do góry , że normalnie paranoja Ale nic się nie stało, poprostu przysypę łodyżkę od dołu ziemią Czy tak będzie ok.?
domator222 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 witamto są moje 3 lowrydery#2 które mają 3 dni, myślę że wyglądają trochę słabo.trzymałem je pod jedną świetlówką, bo chce je niedługo na outa wysadzićich gleba to uniwersalka + dolomitco im dolega lub czego brakuje ??ps. taka pogoda kijowa że słońca wogóle nie ma =/Tak swoją drogą to lepiej je trzymać na parapecie czy pod jedną świetlówka 20W (nie w boxie) ?I kiedy je wywalić na dwór żeby miały 100% słoneczka?pozdrawiam
RasTafari Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Ja tam jak miałem takie krzaczki jak Ty masz teraz , wywaliłem na OUT-a Dokłądnie na spocie są od wczoraj Dzisiaj byłęm spoglądnąć na me ( też mam LR 2 ) roślinki i trzymają się ładnie, narezie poszły lekko w górę, prawie nei zauważalnie , ale to chyba dlatego , że muszą się " przyzwyczaić " do nowej ziemi. Jedyna wada moich roślinek, to leciutko podgryzły listek, ale przeżyje To wygląda jakby go ugryzła mrówka z jednej i drugiej strony Co do box-a to myślę, ze chyba lepiej na parapecie trzymać roślinkę. Co do słońca, to mówię Ci ja moje wysadziłęm po 4 dniach rośnięcia w domku , w dzień lekko pochmurny, ale słońce grzało. Możesz wysadzić je, jak zauważysz, że słoneczko nie znika za żadnymi chmurami
koks7 Opublikowano 15 Czerwca 2008 Opublikowano 15 Czerwca 2008 witam ziomali! mam takie pytanie: - czy moge jeszcze myslec o out'cie, jesli tak to jaka odmiana. - myslalem o lowryder#2 lub early queen, (inne sugestie??) (nie za wysokie roslinki) pzdr i czekam na odpowiedzi:p P.S. jeszcze jedno pytanko: -chodzi mi o plec, jesli jest meska to znaczy ze na nastepny rok nic z tego nie bedzie roslo??
lolo Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Moze mi ktos powiedziec czy LR#2 na oucie moze miec docelowe doniczki 5 litrowe a po co ci na oucie doniczki ?? przecież na oucie do gleby na spocie wsadzasz nie do doniczki ale 5litów to tak średnio z 10l było by najlepiej
RasTafari Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 A ja mam takie pytanko ... Bo bardzo, ale to bardzo zwaliłem z moimi LR2 , ponbieważ gdy rosły w domu, nie miał za dużo słońca ( mam nauczkę ) , i byłem zmuszony wysadzić je na spota już w 4 dniu ich życia, ponieważ był bardzo wyciągnięte. Na spocie są już dokładnie dwa dni, jestem lekko zaniepokojony, ponieważ po przesadzeniu zatrzymał się ich wzrost, u jednego zauważyłem tylko bardzo minimalne podrośnięcie listków, u drugiego to samo ale tez minimalne ( naprawde , prawie nie zauważalne ) . U jednej roślinki jest pół listka, ponieważ została wszama przed robaczki ( zdarza się ) Ale moje pytanie jest takie : Czy po przesadzeniu mogą zajść takie komplikacje i roślina po pewnym czasie będzie dalej spokojnie rosła ? Z góry dziękuje
PoLek Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 RasTafari, wedlug mnie jest to normalna rzecz, ze po przesadzeniu przez chwile duzo wolniej rosna. Przynajmniej u mnie tak bylo i zawsze, po chwili zatrzymania, wszystko wracalo do normy Roslinka musi sie byc moze odnalesc w nowym otoczeniu, ukorzenic, albo jeszcze cos innego. Ale jest to raczej normalne zjawisko.
RasTafari Opublikowano 16 Czerwca 2008 Opublikowano 16 Czerwca 2008 Ufff... PoLek, wielkie dzięki Wielki buch za Ciebie, bo bardzo mnei uspokoiłeś Ale tak czy siak, mam nauczkę , żeby sadzonki przygotowywać w box-ie startowym, żeby mi tak nie wyciągało ich :roll: Ale mnie naprawdę ucieszyłeś
Recommended Posts