PIOOO Opublikowano 29 Maja 2008 Opublikowano 29 Maja 2008 siemanko:D mam pytanko...nioechcacy uszkodzilem roslinke, kurna ta moja pierdzielona niecierpliwość doprowadziła ze rozgrzebałem ziemie w poszukiwaniu nasionka, by sprawdzic czy wykielkowało no i złamalem niechcący ze 3 mm młodego kozonka który dopiero co wyszedł z łupinki...jak myslicie roslinka odbije? da rade rosnąć dalej?
Gość Opublikowano 30 Maja 2008 Opublikowano 30 Maja 2008 10 Z 14 MOICH PLANTóW ZNIKNEłO W CIąGU DWóCH DNI. 4 ZOSTAłY. cO SIę MOGłO Z NIMI STAć ? sorry za capsa, czy to była ingerencja człowieka czy jakieś zwierze mogło tego dokonać ?
mooniek13 Opublikowano 31 Maja 2008 Opublikowano 31 Maja 2008 Ghost, zapewne to ślimaki jeśli miałeś malutkie roslinki, heheh. Ludzie nauczcie się, że bez ochrony przed ślimakami NIE wysadzamy roślin na out! :]
Gość Opublikowano 31 Maja 2008 Opublikowano 31 Maja 2008 Rośliny poprostu znikneły i to jest dobre określenie. nic nei przeorane kraczki były po 7 cm przychodze krzaczków nie ma i zadnej innego śladu działalnosci. Zawsze jak wszyscy pisali o ślimakach to myślałem ze zrobią kilka dziurek w lisciach i tyle. Cz możliwe ze wpierdoliłyby moje planty w całosci ?! [ Dodano: 2008-05-31, 10:37 ] a np. jeden był taki uschnięty trochę i zastaem go jako łodygę wystajacą z ziemi ( ze 4 cm ) i suche liscie lezące obok.
mooniek13 Opublikowano 31 Maja 2008 Opublikowano 31 Maja 2008 Ślimaki małe roślinki wpieprzają właśnie w całości, a jesli roślinki sa już większe to robią nadrzerki na liściach. A ten uschnięty to pewnie z braku wody, albo mu coś korzenie podgryzło, albo milion innych przyczyn
Gość Opublikowano 31 Maja 2008 Opublikowano 31 Maja 2008 A to ślimaki wystepują na polankach w lesie ? :?
Gość Opublikowano 31 Maja 2008 Opublikowano 31 Maja 2008 No i to by wszystko wyjasniało. no nic, 2 out i zawsze się człowiek nowych rzeczy dowiaduje, gdyby w tamtym roku na miejscówce były slimaki to tego błęd w tym roku by nie było Ostatnie pytanko. Cięzko mi skminić aparat wiec opowiem. Problem w boxie wystepuje po raz drugi ( druga partia rośin na out ) Roślinki mają dopiero pierwsze liście ( nie liścienie ) To moze bć alb przelanie, przesuszenie lub za niska wilgotność. Temp 29 C oświetlenie swietlówki ilosc lm optymalna, wilgotność nie mierzona ( żeby w miasteczki 8 k ludu nie było higrometru to jest paranoja , ale dzisiaj jadę do castoramy ) Objawy to wysychanie liści, na obecną chwile przesuszył się tylko końcóweczki listków, ale w poprzedniej partii roslinom te schniecie lisci przechodizło na całe liscie a potem także na nowe partie. Po drugie niektóre rośliny w boxie wyglądają jakby skarłowaciałe były. łodyga 1 cm i wyszły już pierwsze maluteńkie listki i nie wygląda jakby miały rosnać. [ Dodano: 2008-05-31, 12:40 ] Dodam że liscie są oklapnięte w dół, i narazie w boxie nie ma wentylacji bo to tylko partie na out a nie moze być tam za głośno.
RasTafari Opublikowano 2 Czerwca 2008 Opublikowano 2 Czerwca 2008 A ja mam pytanie, co do nawozu z gówienek gołebi Bo w wędkarskim można kupić właśnie zmielone odchody gołębie i jak nawozić tym ziemię ? Zmieszać na samym początku z ziemią, czy rozrobić to z wodą ? ( Jakbyście mogli , to mozecie podać jakies proporcje ) Jah Bless
PanJan Opublikowano 3 Czerwca 2008 Opublikowano 3 Czerwca 2008 RasTafari, nie wiem, lej coś sprawdzonego na wega po co kombinować ? demonstrator, kiedy chcesz możesz zacząć trening lst, fim po 5 pietrach, fim z lst jak najbardziej ale samo lst też da radę, po prostu naginasz łodygi w stronę światła żeby się rozwinęły na boki masz to w jakims temacie o uprawie przyklejone to sobie zobacz
Recommended Posts