Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc.pl

sklep i producent nasion marihuany seedbay

3x mix Fast Buds, 1x Fat Bastard, 1x Blackberry Moonrock, 1x White Rhino - 6x Automat

Recommended Posts

Opublikowano
39 minut temu, Wesoły Ogród Aliena napisał(a):

Ja myślałem nad tymi żeby zrobić podobne na light mix i od ⅔ living soil ale w 14l z tym że od kiełka ale tak jak pisałem nie jestem mistrzem automatów i już nie chciałem już nie potrzebnie komplikować sprawy. I najpierw ogólnie to ja muszę się nauczyć automaty uprawiać 😉😅 Ale widzę że piszę z ogarniętym growerem to czasem coś podpytam. Pozdrawiam 😅 😉 

Każdy radzi sobie jak umie i szuka najlepszej drogi. Ja czekam za wrześniem kiedy warunki pogodowe będą lepsze i wracam do sezonów. U mnie gdzie mieszkam pogoda jest tragiczna i ciężko mi ogarnąć warunki pod siebie a nie chce wchodzić z klimatyzacją bo za prąd się nie wypłacę 🤣a trawka jest moim hobby w nie sposobem na życie więc muszę się ograniczać bo inaczej żona przestanie tolerować moje pasje 🤣. Jestem ciekaw jak szybkie będą że twoje automaty od Fast Buds.

• Like 1
Opublikowano

3 godziny temu, Men_of_Rust napisał(a):

Każdy radzi sobie jak umie i szuka najlepszej drogi. Ja czekam za wrześniem kiedy warunki pogodowe będą lepsze i wracam do sezonów. U mnie gdzie mieszkam pogoda jest tragiczna i ciężko mi ogarnąć warunki pod siebie a nie chce wchodzić z klimatyzacją bo za prąd się nie wypłacę 🤣a trawka jest moim hobby w nie sposobem na życie więc muszę się ograniczać bo inaczej żona przestanie tolerować moje pasje 🤣. Jestem ciekaw jak szybkie będą że twoje automaty od Fast Buds.

Obie Mango mają niby 8do9 tygodni a GMO 8-10 ale wiadomo jak to z opisami😉 i tak samo widzę masz jak ja bo od kąd kupiłem boxa to założenie było takie żeby uprawiać żeby nie kupować tego chrzczonego tematu. Ale od pierwszej uprawy dosłownie zakochałem się w tym i teraz mam tak samo hobby a w recz pasją dla mnie rekordy wagowe się nie liczą dla mnie i stawiam bardziej na jakość. Dlatego teraz muszę zainwestować w lodówkę do wina do suszenia no i staram się prowadzić je jak najbardziej zdrowo😉

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Wesoły Ogród Aliena napisał(a):

Obie Mango mają niby 8do9 tygodni a GMO 8-10 ale wiadomo jak to z opisami😉 i tak samo widzę masz jak ja bo od kąd kupiłem boxa to założenie było takie żeby uprawiać żeby nie kupować tego chrzczonego tematu. Ale od pierwszej uprawy dosłownie zakochałem się w tym i teraz mam tak samo hobby a w recz pasją dla mnie rekordy wagowe się nie liczą dla mnie i stawiam bardziej na jakość. Dlatego teraz muszę zainwestować w lodówkę do wina do suszenia no i staram się prowadzić je jak najbardziej zdrowo😉

Ja od 30 lat jestem użytkownikiem, temat z ulicy to syf obojętnie od kraju zamieszkania a apteka nie leżała koło kraftowego palenia. Ogólnie polecam klimatyzator, system zamknięty i pełną kontrolę nad klimatem. Zakup jakiegoś VIVOSUN czy Spider Farmer to koszt koło 800 euro plus prąd ale krzaki są jak marzenie. Dużo growerów w tym początkujących zapomina,że przy wysokich temperaturach medium w boxie osiąga zbyt wysokie temperatury i rośliny się blokują a co za tym idzie zaczynają hermić lub produkują chwasty a nie kwiaty. Ja czekam aż rozważa zalanie piwnicy i kupuje kolejny klimatyzator bo problemów mniej i można przy ewentualnych błędach wykluczyć klimat. Ja mieszkam po za polską i koszt 6 kg CO2 to 33 euro. Przy twoim podejściu różnice zobaczysz i poczujesz od razu. Ja mieszkam na północy Europy i u mnie dziś w boxie Armagedon, klimatyzator by się przydał a przez zalanie piwnicy długo go jeszcze nie zobaczę 🤣. A co do automatów to oni piszą od pestki w X tyg a to jest czas kwitnienia i to zazwyczaj mocno zaniżony. Ja gdyby nie przeprowadzka nie zasadził bym automatów w ogóle ale wolę to jak aptekę.

IMG_20260729_151605211.jpg

Edytowane przez Men_of_Rust
Opublikowano
27 minut temu, Men_of_Rust napisał(a):

Ja od 30 lat jestem użytkownikiem, temat z ulicy to syf obojętnie od kraju zamieszkania a apteka nie leżała koło kraftowego palenia. Ogólnie polecam klimatyzator, system zamknięty i pełną kontrolę nad klimatem. Zakup jakiegoś VIVOSUN czy Spider Farmer to koszt koło 800 euro plus prąd ale krzaki są jak marzenie. Dużo growerów w tym początkujących zapomina,że przy wysokich temperaturach medium w boxie osiąga zbyt wysokie temperatury i rośliny się blokują a co za tym idzie zaczynają hermić lub produkują chwasty a nie kwiaty. Ja czekam aż rozważa zalanie piwnicy i kupuje kolejny klimatyzator bo problemów mniej i można przy ewentualnych błędach wykluczyć klimat. Ja mieszkam po za polską i koszt 6 kg CO2 to 33 euro. Przy twoim podejściu różnice zobaczysz i poczujesz od razu. Ja mieszkam na północy Europy i u mnie dziś w boxie Armagedon, klimatyzator by się przydał a przez zalanie piwnicy długo go jeszcze nie zobaczę 🤣. A co do automatów to oni piszą od pestki w X tyg a to jest czas kwitnienia i to zazwyczaj mocno zaniżony. Ja gdyby nie przeprowadzka nie zasadził bym automatów w ogóle ale wolę to jak aptekę.

IMG_20260729_151605211.jpg

Wiesz co ja mam klimę silver Crest btu 7000 i z warunkami nie mam kompletnie żadnych problemów. I spider farmer nie ma w swojej ofercie systemu chłodzenia ale niedługo wyjdzie na rynek fajny gadżet który pozwoli sparować z całym ekosystemem dowolną klimatyzację. To będzie port ir i wspinasz go do s-station nakierowuje aż w stronę klimy i GGS steruje nią jak pilotem. A w umowę sponsorskiej z SF mam wyszczególnioną wyłączność 😅 dlatego musiałem pozaklejać wszystkie napisy z innymi firmami 😅

Opublikowano

Tak to wygląda i temperatura ziemi nie rośnie wyżej jak 22stopnie i teraz muszę nagrać dwa filmy o najnowszym nawilżaczy ,lampie z sensorem ppfd i po tym jak je opublikuje chcą dosłać sensory gleby i system nawadniania kropelkowego. Bo teraz dosłali nowy sensor PPFD i CO2 bo miałem starszy w czarnej wersji a oni się uparli na biały 5w1 i ten nawilżacz ale muszę przyznać że robi robotę 😉 💪

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Witamy. Kolejny dzień piekła więc potrzeba była dołożyć CO2 oraz wodę dwa razy dziennie po 1.5 litra na pannę pH 7. Ze względu na upały czyt. piekielne warunki dziewczyny jutro dostaną Bactrex plus Orgatrex oraz oprysk dolistny BomBom spray. Temperatura dziś 32° , rH 65 %,reszta bez zmian. Czterdziesty ósmy dzień życia jeśli się nie mylę. Najniższa z roślin 95 cm najwyższa 125 cm od poziomu gleby.

IMG_20260730_052107475.jpg

IMG_20260730_054531106.jpg

IMG_20260730_054536604.jpg

IMG_20260730_131814848.jpg

IMG_20260730_131823292.jpg

IMG_20260730_131837287.jpg

IMG_20260730_131850077.jpg

IMG_20260730_131857482.jpg

IMG_20260730_131904171.jpg

IMG_20260730_131910729.jpg

IMG_20260730_132002945.jpg

IMG_20260730_132009675.jpg