Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Kombinu baw się uprawą a z resztą nie muszę ci tego pisać bo widzę że masz to ogarnięte😉👊 ja praktycznie przy każdej nowej uprawie bawię się jakimiś nowościami i często zdarza się popełnić błąd. Ale tym się nie przejmuje wyciągam wnioski uczę się i lecę dalej😉 Tak jak ostatnio z tą solą Epsom 😅

• Like 1
Opublikowano

Update: dzień 33 ( 0 / 33 )

Dzisiaj dzień przełączenia na 12/12. Od ostatniego udpate'u dwa razy fryzjer, bo wystrzeliły jak wściekłe. Boczne szczyty, które nie rokowały usunięte. Rozpoczęta suplementacja Terra Bloom i Power Buds do Sugar Royal, Pure Zym i Power Roots. Warunki: temp. 27-28st. C, Rh 50% ( przykręcony nawilżacz 5% w dół ), lampa podkręcona do 200W. Liściochy aż się modlą do światła. 😍

1.jpg

Opublikowano
W dniu 10.05.2026 o 14:48, PonuryKlekot napisał(a):

Update: dzień 14 ( 0 / 14 )

Dzisiaj mija dwa tygodnie od wyjścia. Usunięte pierwsze liście jednopalczaste. Przy budowie piątego piętra planowany topping. Po tygodniu gięcie. Warunki stabilne: temp. 25-26st. C, Rh 60% ( przykręcony nawilżacz z 70% ). Podlewanie w dalszym ciągu 0,6l pożywki na każdą ( Sugar Royal, Pure Zym, Power Roots ). Wczoraj dodany również CalMag w ilości 1:1000 na 2 litry całości pożywki. Światło podkręcone do 170W.

20260510_143709.jpg

20260510_143713.jpg

20260510_143718.jpg

20260510_143723.jpg

Ja jestem na tym etapie z jedną swoją panią, ale w sumie nie myślałem o usuwaniu liści 😮 Jutro chyba też fryzjer ją odwiedzi 😄

W dniu 5.05.2026 o 17:44, PonuryKlekot napisał(a):

Update: dzień 9 ( 0 / 9 )

Rośliny rozwijają sie prawidłowo. Warunki na tą chwilę bez zmian. Zwiększone podlewanie do 0,6l na sadzonkę. 

ScreenShot_20260505174328.png

ScreenShot_20260505174256.png

ScreenShot_20260505174306.png

ScreenShot_20260505174315.png

50 litrów. To ile wega planujesz? Ze dwa miesiące? Moim póki co nic nie brakuje. Ale z chęcią prześledzę Twoja relkę z tą sama odmianą.

0,6l dajesz na tym etapie co ile czasu? 

Opublikowano

@Bartas88 liściochy ucinasz roślinom od samego dołu w celu optymalizacji transportowanych składników odżywczych. Zależy Ci na szczytach, które rokują prawda? Więc po co liście u dołu i odnogi z których raczej nic nie będzie? W ten sposób całe zasoby składników zostanę przekierowane w górne szczyty. Ja ucinam też liście, które zasłaniają mi szczyty główne. Bez obaw. Na tym etapie rośliny nawet nie odczują ich utraty. Rosną niczym pokrzywy. Staraj się usuwać liście przed podlaniem. Wtedy nie wywołasz u niej szoku - liście służą odparowaniu nadmiaru wody w glebie. Ja fryzjera robię na kilka godzin przed podlaniem. 

Natomiast na etapie dziewiątego dnia życia podlewam ją co trzy-cztery dni. Większość wody abrorbuje z powietrza, a wtedy mam wilgotność w boksie na poziomie 75-80%.