Skocz do zawartości
nasiona marihuany i konopi w thc-thc

growshop grower.com.pl

Recommended Posts

Opublikowano

Na moje oko niedobory a jak im wszystko dajesz tak jak ma być to problem z przyswajaniem. Ale to taka szybka diagnoza bo nie czytałem całego twojego tematu więc może coś przegapiłem.

• Thanks 1
Opublikowano

A robaczek 😂 fajny, pomyślałem o przędziorku ale wrzuciłem te zdjęcie w ChatGPT i napisał mi tak:

Na zdjęciu widać bardzo małego, owalnego pajęczaka z ośmioma nogami — to nie jest owad, tylko roztocz. Najbardziej pasuje do:

👉 przędziorka (np. przędziorek chmielowiec)

Dlaczego:

• małe, ciemne, owalne ciało
  • 8 nóg (czyli nie owad, tylko pajęczak)
  • siedzi na liściu i wygląda jak typowy szkodnik roślin
  • często pojawia się pojedynczo na początku infestacji

Na co uważać:

• drobne jasne kropki na liściach (ślady żerowania)
  • z czasem delikatna pajęczynka
  • liście mogą żółknąć i zasychać

Co możesz zrobić:

• obejrzyj spód liści (tam zwykle jest ich więcej)
  • spryskaj roślinę wodą (nie lubią wilgoci)
  • w razie potrzeby użyj preparatu na przędziorki (np. olej neem lub środki akarycydowe)
Opublikowano

Elo Elo 65 dzień za jakieś 2/3 tyg ścinka 

jak widać kolory wracają po 3,5 ml bloom 

także pamiętajcie nie sugerujcie się tabelkami każda roślina jest inna jak człowiek jeden zje więcej drugi mniej 

według tabelki powinien dawać 2 ml a 3,5 ml podaje i kolorek zielony wraca 

Opublikowano

Mordeczko tylko pamiętaj że w 4 - 5 tygodniu warto przystopować z Bloomem bo zablokuje ci wchłanianie reszty witamin przez nadmiar potasu. Ogólnie tobie to nie grozi ale jak będziesz miał zdrowe rośliny to tak a przyszłość 🙂

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, BezPrzypaluPL napisał(a):

Mordeczko tylko pamiętaj że w 4 - 5 tygodniu warto przystopować z Bloomem bo zablokuje ci wchłanianie reszty witamin przez nadmiar potasu. Ogólnie tobie to nie grozi ale jak będziesz miał zdrowe rośliny to tak a przyszłość 🙂

Ta no wiadomo jak nie ma niedoborów to nie dajemy takich dawek dajemy tyle ile potrzebują 😉