Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Dzień 13..

Dzisiaj były podlewane..

Wszystkie po 150 ml a gelato i speed gorilla po 200 ml.. 

Do wody dodane: calmag 0,3ml/L oraz Bio Grow 2ml/L.. 

Mam nadzieję że wyhamują te zmiany na listkach bo mam to pierwszy raz na tym etapie.

Woda już tylko kran więc sporo w niej wapnia a w połączeniu z nawozami nawet fajne pH roztworu jest więc cieszę się chociaż z tego 😁

Parametry jak na foto więc uważam że również stabilnie i odpowiednio 😉💪

Miłego weekendu 👊 

IMG_20260214_101927.jpg

IMG_20260214_100755.jpg

IMG_20260214_100905.jpg

IMG_20260214_100909.jpg

IMG_20260214_100915.jpg

IMG_20260214_100918.jpg

IMG_20260214_100922.jpg

IMG_20260214_100928.jpg

IMG_20260214_100933.jpg

IMG_20260214_100935.jpg

IMG_20260214_100942.jpg

IMG_20260214_100946.jpg

IMG_20260214_100951.jpg

Opublikowano

Siema👊 mordeczko tu do tego dochodzi deficyt calmagu i jeżeli używasz wody deszczowej lub z odwróconej osmozy to calmag to podstawa która musi być dodawana przy każdym podlewanie . Bo ta woda jest pozbawiona czego kolwiek. I już chyba to przerabialiśmy 😅😉

Opublikowano
45 minut temu, kolober napisał(a):

Siema👊 mordeczko tu do tego dochodzi deficyt calmagu i jeżeli używasz wody deszczowej lub z odwróconej osmozy to calmag to podstawa która musi być dodawana przy każdym podlewanie . Bo ta woda jest pozbawiona czego kolwiek. I już chyba to przerabialiśmy 😅😉

Ale ja już leję kran - napisałem przecież że już mogę bo nawozy zbijają mi pH do odpowiedniego 🤣

W tej uprawie deszczówka jest tylko w nawilżaczu z root booster.

Nie podlewam już deszczówką pomimo że bez nawozów ma pH 6,4 .

Leci kran i tylko kran - tak kran i mega dużo wapnia 😁

Zobaczymy czy teraz odbiją..

Podlewam co 2-3 dni w zależności czy już potrzebują więc cal Mag będzie cały czas już podawany i nie wiem czy bio Grow też tym razem nie będzie leciało co podlanie tylko z mniejszą dawką bo po ostatniej uprawie chyba za mało dawałem.. ale też żeby nie przesadzić i nie popalić więc z kontrolą..

Oby tylko te przebarwienia zniknęły i będzie lala..

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, kolober napisał(a):

Czyli od samego początku od pierwszego podlania leci kranówka? Jak tak to nie czaje ich za bardzo😅

Pierwsze 3 podlania 2x50 ml i trzecie 100 ml było deszczówką bo root booster nie obniża pH, mogłem dodać cal mag ale nawet przez myśl by mi nie przeszło że coś wyjdzie bo wszystkie uprawy na tej wodzie robiłem.. 🤔

Więc tak kminie:

1.Niedobór składników na tym etapie?

2. Oświetlenie? Na razie 10 żarówek białych i dwie ciepłe..

3. Mikroryza i trichoderma - pierwszy raz stosuje.

4. Donice poza boxem a w piwnicy mam 18-19 st a za kilka dni rozszczelnie bardziej box żeby zbić parametry to będzie wyższa..

Dzisiaj podane drugi raz bio Grow i pierwszy raz cal mag więc zobaczymy czy będzie reakcja to się może wyjaśni..

Edytowane przez Bestia_86
Opublikowano

To wszystko mordeczko wyjaśnia bo skoro na początku podlewales sama deszczówką z roots booster i bez dodatku calmagu to masz murowane niedobory calmagu bo roślinki od startu były tego pozbawione. I calmag przy wodzie z odwróconej osmozy albo deszczowej to konieczność od pierwszego podlania. I wychodzi na to że to dopiero drugie podlanie z kranówką i teraz z dodatkiem calmagu to powoli się unormuje. To tak jak z brzydkim kaczątkiem 😉