Skocz do zawartości
nasiona marihuany w sklepie thc-thc

darmowe nasiona marihuany rozdawane na forum

1 x Super Costa 365 |AF (THC)|, 1 x Gold Mery |AF (AKS)|, 1 x Speed Gorilla Glue |AF (AKS)|

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Może być, że wina lampy. Ten GOAT to odnoszę wrażenie, że jakiś tani chińczyk kupowany przez tanieuprawianie i podpisują go wymyśloną marką GOAT. Żadnych info o tym nie ma w necie. Wygląda jak inne tanie chińczyki z aliexpress. Jak wejdziesz na ich stronę to gówno tam jest. Tylko, że dsytrybutorem jest tanieuprawianie. Żadnych danych technicznych, zdjęć lamp, nic. Jakieś randomowe filmiki wrzucone z upraw prawdopodobnie spod zupełnie innych ledów. Jak to kosztuje u nich 550 około, to z chin kupują ta za 200? To mało prawdopodobne, żeby tam były samsungi 301H.

Jeszcze ma dużo czerwonego światła. Coś kojarzę, że kiedyśczytałem o proporcjach światła i o ile dobrze pamietam to im więcej niebieskiego to rośliny bardziej zbite, krótkie odrosty. Im więcej czerwonego to się bardziej wydłużają te wszystkie gałęzie. 

Ja teraz mam 120W leda DIY i mam 10 diod 660nm na całego leda, czyli około 9% mocy. Do tego 2x 450nm,2x 730nm i 5x cob citizena 3000K po 20 zeta za sztukę i rośnie fajna zbita kapusta. Wysokość od kiełka około 50cm i go nie podnosiłem ani razu. Co do pomiarów tych ppf i innych to ciężko powiedzieć. Miernika nie mam a aplikacje różnie pokazują. 

Z drugiej strony sprawia wrażenie ten twój led jakby naprawdę mocno świecił. Na początku wszystko fajnie, dopiero potem je tak wypierdziela w górę. Hmmm. Może takie geny?? A poprzednio od kogo były nasiona?

Może być też tak, ze za mało miejsca mają. Z boku światła kompletnie brak bo nic tam nie dochodzi, nie mają się też jak na bok rozrastać to walą w górę w kierunku lampy. Posadź następnym razem tylko jedną i porównaj jak się rozwija. Ja też kiedyś w mojego boksa pchałem po 4 do 6 roślin. Potem się nauczyłem, że więcej nie znaczy lepiej. Teraz jedna albo dwie. 

Edytowane przez Rysiu
  • Upvote 1
Opublikowano

Sprawdziłem z ciekawości na dwóch apkach pomiary ppfd i dli. Wynik rozbieżne. PPFD pokazuje od 770 do nawet 1200 na szczycie rośliny, jakieś 30-40cm pod lampą. Przy powierzchni ziemi jakieś 50cm od ampy od 600 do 870 ppfd w zależności od apki. Narożniki to 390 do 480. DLI 50 - 100 przy szczycie i 37-75 przy powierzchni ziemi. Narożniki to tak 24 do 41. Rozbieżności spore bo to jednak żaden profesjonalny sensor tylko apka na telefon. Przyjął bym wartości średnie i te średnie traktował jako maksymalne. Myślę że ta jedna apka mocno zawyża.

To wyniki miałbym mniej więcej takie.

PPFD

985 u szczytu rosliny, jakieś 35 cm pod lampą

735 przy powierzchni ziemi jakieś 50 cm od lampy

435 narożniki na wysokości mniej więcej połowy rośliny

DLI

75 szczyt rośliny

55 powierzchnia ziemi

32,5 narożniki.

Apki to photone grow light meter - ta pokazuje niższe wartości

PPFD grow light meter - ta pokazuje wyższe wartości

• Upvote 1
Opublikowano

Rysiu dokładnie jak poszukać na AliExpress to znajdziesz identyczne a to właśnie jest frajerski patent takich sklepów bo kupują podjeby z AliExpress albo podobnych stron i sprzedają z super Turbo opisem jakie to one nie są fajne i dobre. No niestety ludzie się nabierają na te ich numery🤬 I szczerze żebym już kiedyś nie miał podobnej sytuacji ale chodziło akurat o całkiem inny sprzęt bo wędkarski to całkiem możliwe że i ja bym się nabrał 😅 także ziomek no nie ma co się pieklic i jak chcesz rady to ja przyjmij 😎😉👊🤝 i dlatego najlepiej kupować z oficjalnych stron sprawdzonych producentów bo za podobne pieniądze mogłeś kupić firmową lampę 150

Opublikowano

I te apki to zawyżają czasami nawet o 30% procent i widziałem filmiki jak gościu porównywał z miernikami i tak wychodziło i to tak jak ja bym przezadził i światło by dochodziło bardziej to może być się tak nie wyciągały. A jak wsadzić tam jedna roślinę na środek powinno być dobrze 👍 bo będzie w centrum tam gdzie ppfd skupia się najbardziej 😉

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A jak brakowało im światła to się prześcigały żeby złapać jak najwięcej światła,to są chwasty i będą się bić ze sobą jak będzie trzeba. Nic właśnie w sensie walczyć o jak najlepsze warunki dla samej siebie😅 bo przecież chwasty nie mają wspólnego korzenia 😉

Edytowane przez kolober
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, kolober napisał(a):

Rysiu dokładnie jak poszukać na AliExpress to znajdziesz identyczne a to właśnie jest frajerski patent takich sklepów bo kupują podjeby z AliExpress albo podobnych stron i sprzedają z super Turbo opisem jakie to one nie są fajne i dobre. No niestety ludzie się nabierają na te ich numery🤬 I szczerze żebym już kiedyś nie miał podobnej sytuacji ale chodziło akurat o całkiem inny sprzęt bo wędkarski to całkiem możliwe że i ja bym się nabrał 😅 także ziomek no nie ma co się pieklic i jak chcesz rady to ja przyjmij 😎😉👊🤝 i dlatego najlepiej kupować z oficjalnych stron sprawdzonych producentów bo za podobne pieniądze mogłeś kupić firmową lampę 150

Spokojnie ja się nie piekle nie zaprzeczyłem ci przecież w sprawie lampy tylko wskazałem że Chat GPT stał się bardziej podatny na sugestie to co mu powiesz to będzie starał sie trzymać twojej strony. (Buduje to zaufanie i przywiązanie dlatego to zrobili)

2 godziny temu, Rysiu napisał(a):

Może być, że wina lampy. Ten GOAT to odnoszę wrażenie, że jakiś tani chińczyk kupowany przez tanieuprawianie i podpisują go wymyśloną marką GOAT. Żadnych info o tym nie ma w necie. Wygląda jak inne tanie chińczyki z aliexpress. Jak wejdziesz na ich stronę to gówno tam jest. Tylko, że dsytrybutorem jest tanieuprawianie. Żadnych danych technicznych, zdjęć lamp, nic. Jakieś randomowe filmiki wrzucone z upraw prawdopodobnie spod zupełnie innych ledów. Jak to kosztuje u nich 550 około, to z chin kupują ta za 200? To mało prawdopodobne, żeby tam były samsungi 301H.

Jeszcze ma dużo czerwonego światła. Coś kojarzę, że kiedyśczytałem o proporcjach światła i o ile dobrze pamietam to im więcej niebieskiego to rośliny bardziej zbite, krótkie odrosty. Im więcej czerwonego to się bardziej wydłużają te wszystkie gałęzie. 

Ja teraz mam 120W leda DIY i mam 10 diod 660nm na całego leda, czyli około 9% mocy. Do tego 2x 450nm,2x 730nm i 5x cob citizena 3000K po 20 zeta za sztukę i rośnie fajna zbita kapusta. Wysokość od kiełka około 50cm i go nie podnosiłem ani razu. Co do pomiarów tych ppf i innych to ciężko powiedzieć. Miernika nie mam a aplikacje różnie pokazują. 

Z drugiej strony sprawia wrażenie ten twój led jakby naprawdę mocno świecił. Na początku wszystko fajnie, dopiero potem je tak wypierdziela w górę. Hmmm. Może takie geny?? A poprzednio od kogo były nasiona?

Może być też tak, ze za mało miejsca mają. Z boku światła kompletnie brak bo nic tam nie dochodzi, nie mają się też jak na bok rozrastać to walą w górę w kierunku lampy. Posadź następnym razem tylko jedną i porównaj jak się rozwija. Ja też kiedyś w mojego boksa pchałem po 4 do 6 roślin. Potem się nauczyłem, że więcej nie znaczy lepiej. Teraz jedna albo dwie. 

O i takiej odpowiedzi szukałem! Spróbuje wypożyczyć miernik, mój tele mierzy przy szczytach pokazuje czesto poza zakresem.
No to wychodzi na to, że wina tych czerwonych ledów, albo zjebanej genetyki.

Poprzednie też były od thc thc. Ale one już deklaorowane były jako wyższe a te powinny być dużo niższe. I co najważniejsze jedna z nich urosła do pewnego momentu i staneła niemal na deklarowanej wartości... co w sumie trochę podważa właśnie teorie z lampą lub czerwonymi, na chłopski rozum. No ale nie wiem.
Przypomnę też że chcę jakoś poradzić sobie z tymi, bo nie bede do tego boxa inwestował w lampę bo chce wiekszego bo ten na 4 jest o wiele za mały nawet 3 się nie mieszczą i tak planuję zrobić następną jedną do wiosny o tak dla testu.

Jeszcze jedna rzecz ktoś bardzo gdzieś indziej polecał mi je mocniej wyciąć to tak też zrobiłem teraz dużo światła wpada na dół. I zrobiłem coś strasznego coś co może mi je pewnie zabić 😞 Bo nie umiem tego robić *** SUPER CROPING ***

4 ostatnie zdjęcia to wycinka 1 roslina potem druga i trzecia a na koncu mix z tego co po włożeniu ich do boxa jeszcze wyciołem.
Ps. super croping.

Dziś zaczełem lać już BigBuda.

large_all.JPG.9c55855e47b220d3e3aa9eeef2
large.all_top_1.JPG.1a576d980271040336bd
large.all_top_2.JPG.e6911a6cac805ceffd2c
large.botmid.JPG.b4368e9e8283cb1b125e302
large.wycinka_1.JPG.6b3ba5275cef62976a4f
large.wycinka_2.JPG.58406d2de3238725820b
large.wycinka_3.JPG.5b787784f8ab9fc994ec
large.wycinka_po_woeniu.JPG.2ecd58b28339

Edytowane przez KushSensei