Skocz do zawartości
nasiona marihuany i konopi w thc-thc

growshop grower.com.pl

1 x Super Costa 365 [AF (THC)], 1 x Gold Mery [AF (AKS)], 1 x Speed Gorilla Glue [AF (AKS)]

Recommended Posts

Opublikowano

Rośliny: 1 x Super Costa 365 [AF (THC)], 1 x Gold Mery [AF (AKS)], 1 x Speed Gorilla Glue [AF (AKS)] (Z uwagi, że gdzieś po pijaku w nocy wrzuciłem wszystkie razem do wody nie wiem która jest która)
Box:
Growbox Hydro Shoot 60 (60x60x160)
BIOBIZZ ZIEMIA LIGHT MIX
2 x Wentylator Cyclone 20W - 2 biegowy z Oscylacją, 2 x Wentylatorki Serwerowe
Oświetlenie: GOAT LED EVO 150W 3,14 µmol PRO (chipy jak Lumatek)
Medium: GRONEST 11L - ODDYCHAJĄCA, DWUWARSTWOWA, KWADRATOWA DONICZKA MATERIAŁOWA 22x22xh23cm
Wentylacja: Axial-Flo 100mm / 105 m3/h, filter brak ale na stanie.
Nawozy: Zestaw Advanced Nutrients: Grow Micro Bloom, Voodoo Juice, B52, Big Bud, Bud Candy, Overdrive
Warunki: Zmienne taki indoor na zewnątrz nieocieplony
Ogólne: Liczę na rady... Na start wrzuciłem około litrę wody z nawozami co mi została z poprzedniego rozcienczoną w 5 litrach czystej odstanej wody z dodatkiem Voodoo Juice w minimalnej dawce / pół. Do tak podalnej ziemi wrzuciłem kiełeczki. Jakie ppf ma mieć siewka przy szczycie jak już weszliśliśmy w poprzedniej uprawie w te pomiary? Jedną z większych zmian bedzie teraz właśnie 11 litrów donica zamiast 15 co ograniczy niby lekko przerastanie, dodatkowo 3 rośliny (domyślnie niższe od poprzednich) zamiast 4.
Trening: Będzie własnoręcznie robiona siatka kupiłęm już kantówki i linkę do wieszania prania w gumowej otulinie, ale musicie mi powiedzieć jakie zrobić wielkości oczek. Dodatkowo tym razem myślę scinać główny szczyt oraz je ponaginać ale to bardzo proszę by mi tłumaczyć co i jak w odpowiednich etapach.

large.chatgpt-1756749542739.jpg.0180d763
large.DSC_0252.JPG.1741fbc88b94f42f222c9

Opublikowano

No patrząc na waciki są też takie bladawe więc pewnie wina światła. I odbija się światło a na jednym widać skorupkę. W wodzie były może niecałe 24 godziny bo wrzuciłem koło 22 a koło 16 już były na dnie i mnie więcej koło 18-19 wrzuciłem w waciki mokre po 2 dniach kiełki 😛 raz dowilżalem waciki.

Ktoś się orientuje czy na migrenę dostanę receptę na temacik?

Opublikowano
10 godzin temu, Macky napisał(a):

Te kiełki przypadkiem nie dostały za dużo wody, bo dwie lekko żółkną a trzecia ma brązową plamkę. Może to takie światło i tak wyszło zdjęcie.

Też tak myślałem na pierwszy rzut ale te waciki mają taki sam kolor tą że to pewnie wina jakości zdjęcia 😉

Godzinę temu, KushSensei napisał(a):

No patrząc na waciki są też takie bladawe więc pewnie wina światła. I odbija się światło a na jednym widać skorupkę. W wodzie były może niecałe 24 godziny bo wrzuciłem koło 22 a koło 16 już były na dnie i mnie więcej koło 18-19 wrzuciłem w waciki mokre po 2 dniach kiełki 😛 raz dowilżalem waciki.

Tak normalnie w DE dostaniesz receptę na bolący paznokieć 😉🤣 a co do siatki to oczka po 5cm zrób i ppfd daj od 200 umol do max 300 umol i 25° wilgotność 65-70% 😁👍 i topping rób jak będą miały po pięć pięter. I nie wiem jak dlatego też pytam bo piszesz że trzymałeś rozrobioną wodę z nawozami to przy organicznych nic nie szkodzi? Bo przy mineralnych tak nie powinno się robić

Opublikowano
2 godziny temu, KushSensei napisał(a):

Obyście mieli rację i będzie z nimi wszystko dobrze. Nasiona które utoną w wodzie, spadną na dno szklanki są już przemoczone. Bardzo świeże nasiona toną bardzo szybko a to źle, bo wtedy kiełki mają w sobie dużo wody co może skutkować zgnilizną. W swojej karierze stosowałem różne metody i teraz moje wnioski są takie zero moczenia. Lepiej rozłożyć nasiona na ręczniku papierowym drugim przykryć i spryskać spryskiwaczem, w ciemne miejsce z temperaturą około 24 stopnie i kiełki wychodzą bardzo szybko bez ryzyka przemoczenia, zwykle po dwóch dniach są zdrowe mocno białe. Jedyne co, to łatwo przeoczyć że ręczniki wyschły. Więc wilgotność należy często kontrolować.

• Upvote 1
Opublikowano

Dokładnie tak jak piszesz dlatego ja od kąd uprawiam zioło i nie tylko bo już w podstawówce pamiętam jak kielkowałem nasiona rzeżuchy, no to trochę inny rodzaj nasion ale też były wykładane na wäre albo coś w tym stylu i to był najlepszy sposób. I ja też nasion nie mocze i praktycznie na wacikach czy też ręcznikach papierowych ma stu procentową skuteczność i tak jak piszesz zazwyczaj po dwóch dniach kiełki są gotowe do wsadzenia w ziemię 😁👍 i tym bardziej od thc-thc te nasiona są naprawdę świeże i nie warto ich moczyć co z resztą jest napisane na ulotce którą dołączają do paczki👍