prizmaten Opublikowano 7 Marca 2009 Opublikowano 7 Marca 2009 mam pytanie mam 5 wentylatorow, jeden bedzie mieszajacy (w srodku), 2 wciagajace na bocznej sciance u dolu, 2 wyciagajace na tej samej sciance, ale u gory. moze tak byc? :wink:
kometa Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 z tego co wiem to samej żarówki niemożna wymienić musiał byś jeszcze coś wymienić i by śmigała bez zarzutów ale nie pamiętam co niech się jeszcze ktoś wypowie na ten temat
Gość Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 trzeba zmienic statecznik na taka sama moc co żarówka.
rozpruszka Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 zmniejsz boxa.... zrób 30x60 to bedziesz miał miejsce na 2 doniczki po 30x30cm
prizmaten Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 mam problem, po kupnie lampy nie mam juz kasy. moge kupic zwyczjna ziemie ogrodnicza bez wlokna kokosowego i perlitu? czy roslinka sie przyjmie i ile wytrzyma bez nawozenia?
manowar Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 Każdy ogrodniczy lub market. Powinna się przyjąć - sama ziemia starczy na jakieś 3 tygodnie
przehoi Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 Elo mam kilka pytan poniewaz przygotowywuje sie do pierwszej uprawy. -poniewaz bede mial nasionka regularne to chcialbym je wszystkie odrazu skiełkowac i odrazu wszystlie pod lampe w mniejszych doniczkach 0.5l - 1 l (takie male doniczki) i ile one by rosly czy jeszcze przed zmiana doniczki na wieksza pokaza plec ? -jaka ziemie wybrac , wystarczy zwykla ogrodowa ? czy zrobic mieszanke z czyms (czy przed uprawa czyms posypac ziemie czy cos) ? -czy wystarcza doniczki 5 litrowe po przesadzeniu ? -jak ze swiatlem ? dac im odrazu 12/12 czy zrobic kilka pierwszych dni ze bedzie caly czas swiecic ? Zgory dziekuje za odpowiedzi ! Pozdrawiam !
Deadcell Opublikowano 8 Marca 2009 Opublikowano 8 Marca 2009 przehoi, na początek dobre są 2 litrowe, ale to i tak jakieś 2 tygodnie i przesadzać musisz żeby nie zatrzymać rozwoju.. Ziemia kwiatowa, ph5,5 do 6,5 możesz ją zmieszać z włóknem kokosowym, perlitem, keramzytem, humusem. . jakiś styropian dla spulchnienia.. Doniczki to im większe, tym większy plon.. także się zastanów.. A światło na wegu dajesz 16/8 18/6 20/4 albo 24/0 dopiero na flo przełączasz na 12/12..
Recommended Posts