Skocz do zawartości
nasiona marihuany thc-thc

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

miałem to kiedyś ten fogger dla mnie to jest straszna lipa, nawet mgły dobrze nie potrafi zrobić, a pobór prądu bardzo duży, 

polecam coś takiego
ultradzwiekowy-nawilzacz-powietrza-hit-turbo-mocny

działa o dużo lepiej niż ten fogger, dodatkowo można ustawić jak mocno ma działać.

• 2 tygodnie później...
  • Replies 2 tys.
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

witam.

Prosze o pomoc co do kilku moich dylemtow.

Mam box 1m x 1m wysokosc okolo 70cm. bedzie tam lampa hps250 (balast niedlugo przyjdzie:D)  chce dac w to auto ak47. tylko nie wiem 3 czy 5 ?Z tego co wiem, bardzo sie rozrastaja a dodatkowo chce zastosowac trening lst lub scrog. Po prostu nie wiem czy ta powierzchni nie jest za mala dla 5 i czy nie bede mial problemow z bawieniem sie w gaszczu pod siatka itp. Bedzie to moja pierwsza uprawa.
Druga sprawa. Canna terra profesional bez plusa :) 25 l ma isc na 5 donic lub 3(wtedy nie dam calosci z tych 25l). Do tego chce dokupic ripen na ostatni dni. Polecacie jakies inne tanie nawozy czy ta ziemia nie potrzebuje juz zadnych dodatkow?

3; co mysliscie o wylozeniu donic z gory wygotowanymi kamyczkami z rzeki aby zatrzymac wilgosc i nieco zatrzymac promioniowanie?

czwarta sprawa(moze smieszna ale mnie interesuje) czy roslina pod lampa odczuwa(w jakis sposob) ze poza boxem jest dzionek i w zaiwazku z tym lepiej dac jej odpoczac w godzinach nocnych czy nie ma roznicy?

Opublikowano

po pierwsze to na wszystkie Twoje pytania jest pelno odpowiedzi na forum i czytaj to sie dowiesz

z moich porad :

donice ok 5 l,  16 automatow lekko tam wsadzisz, siatke sobie odpusc jak to pierwsza uprawa, skup sie tylko na lst.  lampe wsadz w cool tube albo odblysnik wentylowany jakis ogarnij bo na tej wysokosc z lampa 250 bedziesz miec problem z temperatura.  ripen jest przerekamowany i psuje smak.  nawozy jakie polecam to nawozy bio. kamyczki niektorzy stosuja ale raczej nie z rzeki wygotowane tylko specjalne i tanie - keramzyt. mozesz je dac na wierzch zeby ograniczyc parowanie aczkolwiek wtedy nie widac kiedy gleba wychnie.   nie wydaje mi sie zeby rosliny czuly dzien :)

Opublikowano

czytam sporo. jednak na forum ciezko doszukac sie idealnych odpowiedz a zalezy mi na jak najdokladniejszym obrazie. poza tym wychodze z zalozenia ze lepiej dopytac w sprawach gdzie sa watpliwosci.

odblysnik zrobilem samemu, na cool tube brak srodkow poki co. bedzie szyba, wszystko regulowane. do tego 3 wiatraki.2 male na wymieane i jeden wiekszy(z podkladnki pod lapka) mieszajacy.

, z temp. bede walczy; gdy juz bedzie lampa.

co do nawozow o ktorych piszesz brak srodkow wiec poki co bede musial zostac przy ripenie. Jednak nadal nie wiem czy oplaca sie dawac inne nawozy na wzrost i wczesne kwitniecie przy tej ziemi.

mimo wszystko dzieki za pomoc. :peace:

a co do odczuc rosliny to moze nie ma to wielkeigo wplywu na plony, bardziej jako ciekawostka pytam co myslicie o tym. ja nie jestem tego pewny ;)

Opublikowano

ripen to nie nawoz.  juz lepiej kup biohumus i florowit.   i nie kielkuj dopoki nie odpalisz boksa na kilkanascie godzin i nie ogarniesz dobrze temperatury

a jeszcze co do nawozow to 100 ml kazdego z tych nawozow kosztuje 10 zl w sklepie trawka.org takze to nie duzy wydatek tak naprawde jak nie masz na calosc od razu

Opublikowano

skonczy sie na tym, ze za dwa tygodnie i tak kupi te nawozy i tak.......

Opublikowano

uciuanygiecik
Nasiona kupie jako ostatnie prawdopodobnie wiec bez obaw. Nie kiełkowałbym wczesniej. Mam kilka wariantow przygotowanych w razie za wysokeij lub za niskeij temperatury na modyfikacji wiec mysle ze z tym dam rade.
WIELKIE DZIEKI, za pokazanie tego sklepu :].

hi2per

Nie wiem na czym sie skonczy poki co mam jeszcze troche czasu, dlatego szukam.

Opublikowano

wszyscy ladne boxy maja juz sie nikt w mikro nie cacka... Bona te problemy pewnie masz z ph, cos poblokowalo, jak to teraz wygląda? daj zdjecie w naturalnych barwach...

lord nie moge powiekszyc bo pisze ze uprawnien nie mam :)

Opublikowano

siema

ja mam takie pytanie czy jeśli oświetlenie jest włączone na noc (od 12 do 5) a ciemnia w dzień to czy to ma jakiś wpływ na roślinę?

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+