Bebook Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Ja pierdziele rasuch ale pały, na 23 dzien flo i takie juz to owłosione nie moge uwierzyc. Ten hpsik to jak przecinak rozpierdala te szczyty...Ziben opisałbys co jest co Ciekawi mnie ile pozniej dojdzie te wrxc99 od pozostalych
mehow Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Witam. Czy w awaryjnej sytuacji można na kilka dni pod balast hps 100w podłączyć lampę 400w?
berni80 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Opublikowano 7 Kwietnia 2011 ElloMam takie szybkie pytanko. Mianowicie jest sobie boxik 30x30cm w środku WM który ma obecnie 40 dni. Od początku świeci mu POLUX 55W 6400k 24/0. Weg bardzo zadowalający na biohumusie. Dostał już 2 x SUBSTRAL "Burza Kwiatów". Dzisiaj zamieniłem mu światło na POLUX 55W 2700k. Chciałbym zapytać czy to dobre posunięcie ?? Na forum jest porównanie tych dwóch Poluxów i 2700k wypadł nie najlepiej. Jednak wszędzie jest mowa że na flo należy używać 2700k. Bardzo proszę o radę bardziej doświadczonych odemnieZ góry dzięki
zetdoen Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Opublikowano 8 Kwietnia 2011 Bebook, proszę Cię bardzo - już poprawioneA WRxCindy faktycznie długo kwitnie. Niech już zabierają się szybciej za to flo, bo kolejka do boxa już stoi :*
lampa Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 to zależy od: ilosći roślin wielkości donic tych roślin wielkości boksa
lampa Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 10-16 af w doniczkach w tak małych doniczkach, żeby się zmieściły na a4? zapomnij. Af od początku potrzebują dużo miejsca na korzenie. daj większe donice jeśli chcesz je trzymać 2 tygodnie. zobacz na róznych GL jakiej wielkości są rosliny po 2 tygodniach. W takich miniaturowych doniczkach po 2 tygodniach AF na bank będą karłowate. a jak chcesz w tak małych doniczkach, to musiałbyś dawać na out zaraz po wyjściu z ziemi. Góra po tygodniu (ale to absolutny max), żeby to miało sens. A w takim przypadku nie wiem czy jest sens kombinować z lampami. czy nie lepiej poprostu na parapecie lub od razu na spocie trzymać. Jak się uprzesz na doświetlanie, to raczej świetlówki musisz kupić i jakiś mikroboksik zrobić. ale wymiarów i mocy nie podam, bo dla mnie to się mija z celem. podsumowując. Ja bym dał większe doniczki, obliczył ile zajmą powierzchni. Zrobił box (z kartonu nawet) o tej powierzchni i do tego boksa pasował bym się z mocą lamp.
lampa Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 najlepiej jak największe;) ale myślę że tak z litr to minimum, żeby nie wstrzymywać rośliny. 2litry byłoby bosko i napewno wystarczająco
electromecca Opublikowano 13 Kwietnia 2011 Opublikowano 13 Kwietnia 2011 witam uzywam nawozow biobizza- biogrow, biobloom i bioheaven. Dawalem caly czas na przemian raz 5ml na litr a raz 4 ml na litr, ale ostatnio wpadlem na rozklad od biobizza w ktorym jest rozpisane po 2-4 ml zalezy ktory tydzien, roslinka natomiast wyglada zajebiscie, pelny zielony kolor i rosnie jak na sterydach. Teraz pytanie czy jest sens zwiekszyc dawke bioblooma na rzecz biogrow, dodam ze roslina jest w 3 tygodniu flo
Bebook Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Opublikowano 14 Kwietnia 2011 ja mam juz desant 4 duze sadzony a af samo wykielkowało z ziemi z przed roku co kule robilem i musiały przypadkowo spasc i samw wykielkowały. Az dziw ze to przyzyło
Recommended Posts