Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

Podleje ja pare razy woda jeszcze i myśle ze wystartuje ? ale innych oznak nie ma  żółknięcia podpaleń na końcówkach tylko to ze nie idzie w górę tylko delikatnie na bok busz się zrobił na tych paru centymetrach ?

Opublikowano (edytowane)

W dzisiejszym dniu przy podlanie woda 1.5l  2 ml bio grow i 1ml bio bloom  po 500ml na jedna roślinkę zauważyłem żółte końcówki i małe brązowe plamki. Objawy widać na niższych partiach liści. Te same objawy występują na 2 roślinkach 1 i 2. Nie wiem do końca czy to przelanie czy deficyt jakiegoś pierwiastka. Maja wilgotno a nie błoto pH ~6.0  Przypuszczam ze może być to deficyt potas. ?

6F531293-0469-49F5-8D67-9E804598D040.jpeg

AC2F1C9F-733A-480E-BBF2-4F72D2215F84.jpeg

500665E2-6DE9-430D-BF96-894964E6CD39.jpeg

Edytowane przez Esned
Opublikowano

Ani deficyt ani przelanie. Zostaw nie dotykają niech same odpadna albo je po prostu urwij. 

Opublikowano

wg mojej teorii tak, ja bym całkiem na razie odstawił nawozy aż nie zaczną kwitnąć, bo te twoje damy już powinny coś tam pokazywać, a za duża dawka azotu może je  blokować ;) ale niech to potwierdzi ktoś kto miał już kilka upraw za sobą, bo ja cały czas zielony :rasta2:

Opublikowano

@Pomidorek dostosuje się do twoich rad i zobaczymy co będzie napewno lepiej a nie gorzej :)   Lisice są mocno zielone to masz racje azotu maja pod dostatkiem, to działa na tej zasadzie roślinka ma za dużo azotu i próbuje się go pozbyć poprzez zolkniecie     liści  ? Narazie oznak kwitniecia nie wykazują ??‍♂️ 

Opublikowano

Działa to na tej zasadzie że roślince jest źle, system korzeniowy źle funkcjonuje i składniki odżywcze stają się nieprzyswajalne, ja jestem zdania że lepiej mniej niż więcej... jakbyś mógł wrzucić jeszcze zdjęcia całych roślin bez lamp byłoby miło w jakimś świetle żeby oddawało naturalne kolory ;)  

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+