lolaszek Opublikowano 6 Listopada 2018 Autor Opublikowano 6 Listopada 2018 16 godzin temu, Rysiu napisał: Ładnie idą Dziekuje , wrzuce update jak sie zaczna formowac topy solidniej bo poki co rosliny sie bronią przed zatrzymaniem w rosnieciu - obecnie mam problem w darkroomie ktorym sie nie opiekuje niestety ja - bede wrzucac tam co sie dzieje niebawem.
Rysiu Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 No u mnie już też siedzą pod citizenem od weekendu i jest ok jak na razie. Z dnia na dzieñ większe. Tyle że ja mam 6x clu038 czyli jakie$ 120W plus kilka niebieskich i czerwonych. Łącznie moc podobna jak u ciebie. Tyle że soczewki nie mam. Jak dużego masz boxa?
lolaszek Opublikowano 7 Listopada 2018 Autor Opublikowano 7 Listopada 2018 13 godzin temu, Rysiu napisał: No u mnie już też siedzą pod citizenem od weekendu i jest ok jak na razie. Z dnia na dzieñ większe. Tyle że ja mam 6x clu038 czyli jakie$ 120W plus kilka niebieskich i czerwonych. Łącznie moc podobna jak u ciebie. Tyle że soczewki nie mam. Jak dużego masz boxa? Opis u gory - mam homebox ambient qs80 wymiary 80tka w kwadracie i 160cm h.
Dr Greenthumb Opublikowano 7 Listopada 2018 Opublikowano 7 Listopada 2018 (edytowane) fajne te boxy, sam chciałem taki ale mało wymiarów, białe ściany są dużo lepsze do fotek, jak i lepiej odbijają światło. mało tego światła u Ciebie, spokojnie jeszcze jedna taka lampe bym dał. Edytowane 7 Listopada 2018 przez Dr Greenthumb
lolaszek Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Opublikowano 8 Listopada 2018 9 godzin temu, Dr Greenthumb napisał: fajne te boxy, sam chciałem taki ale mało wymiarów, białe ściany są dużo lepsze do fotek, jak i lepiej odbijają światło. mało tego światła u Ciebie, spokojnie jeszcze jedna taka lampe bym dał. Potencjometr jest ustawiony na 10% mocy aby mi zdjęc nie rozjasnialo koleszko , hehe na lampie mam pokretlo - jakbym tam wstawil drugi taki sztos to bym je spalil jak przy wybuchach na sloncu 138W clu058 cob full spectrum na diodach citizen .
Dr Greenthumb Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 a bo tak patrzę że co mu tak słabo to świeci ? 280w cob na 80x80 wydawało mi się ok, mówisz że to aż tak daje?
lolaszek Opublikowano 8 Listopada 2018 Autor Opublikowano 8 Listopada 2018 4 godziny temu, Dr Greenthumb napisał: a bo tak patrzę że co mu tak słabo to świeci ? 280w cob na 80x80 wydawało mi się ok, mówisz że to aż tak daje? Jest pokrycie powierzchni 80x80 soczewka 120 stopni.Zrobie fote na pelnym swietle pozniej. EDIT : foty
lolaszek Opublikowano 10 Listopada 2018 Autor Opublikowano 10 Listopada 2018 Witam, jak dotad nie ma jakichs wiekszych problemow , ciasno sie robi Razem ak47 northern light 1 Nortern light 2 Green poison xxl af LSD Nortern light 4
lolaszek Opublikowano 13 Listopada 2018 Autor Opublikowano 13 Listopada 2018 Witam, problemy - Wszystkie 3 northern lightsy wygladaly mi na niedobor magnezu wiec dawalem calmag , wydaje mi sie ze przez to troche wybilem je z udzialu potasu - czy mam racje iz sa glodne ? Ich siostra ktora jest w darkroomie nie ma tego problemu i nie jest taka wysoka!!! jest duzooo mniejsza niz te a jeden mi juz siegnal prawie pod leda i nie wiem czy lamac czy nie poki co...Czy moja analiza problemu jest wlasciwa i jak zapodam na nastepne podlanie biocanna flores + jakis booster z K to powinno sie poprawic ? Ta sama woda jest podlewany ostro kwitnacy plany w rogu green poison xxl, a moze mi sie w glowie pi*****i i taki maja miec kolor i to tylko calmag ? Dodam iz koncowki lisci robily sie zolte i w niektorych miejscach sa brazowe , dodatkowo sprawdzilem czy to nie od lampy ale koncowki i wyblakla zielen sie pojawia hmm. Musze sobie zamowic jakas ksiazke dobra po polsku o uprawie , w wolnych chwilach w metrze bym sie edukował . Z gory dziekuje za pomoc jak cos trzeba domowic to pisac , szukam wlasnie miernika EC bo w koncu sie przyda , zamowilem WATT meter aby sprawdzic czy obie lampy mam wlasciwe bo cos mi sie wydaje ich swiatlo inne ale pewnie mi sie urojenia wlaczyly...W Darkroomie puchniecie i te rdzawe plamki to chyba tez byla glodna fosforu ... UPD no1 Podzyspalem wszyskim dosc sporo ziemi bo sie zbila z czasem .
Recommended Posts