Nowy84 Opublikowano 17 Września 2018 Opublikowano 17 Września 2018 Im wyżej tym więcej miejsca dla rośliny. Jak masz dobry patent na odblysnik to zamontuj. Zawsze trochę więcej światła na dole. Tak czy inaczej będę obserwował, bo nie ma tu GL z PcBoxa. Kibicuje
Lukasiek Opublikowano 20 Września 2018 Autor Opublikowano 20 Września 2018 Jedno nasionko nie wykiełkowało. Wszystko zrobiłem dobrze. Pękło, no ale cóż. Chyba czasem tak bywa ;). Dałem jej trochę czasu ale nic z tego. Wrzuciłem następne. W poniedziałek powinienem już normalnie wrócić z growlogiem. :D Poinformuję jak tylko pójdzie do ziemi.
Judaista Opublikowano 20 Września 2018 Opublikowano 20 Września 2018 Godzinę temu, Lukasiek napisał: Pękło No jeżeli pękło to znaczy że wykiełkowało są nasiona które nie puszczą ci 5 centymetrowego kiełka choćbyś trzymał je miesiąc na wacie. Nasiono najlepiej się czuje w glebie, pęka -> dajesz do ziemi -> po 4-5 dniach masz sadzonkę.
Lukasiek Opublikowano 14 Października 2018 Autor Opublikowano 14 Października 2018 Przepraszam wszystkich, że nic nie pisałem. Miałem małe problemy. Blueberry nie zdało egzaminu. Nie chciało wyjść z ziemi. Następną próbą było Auto AK z Female Seeds. Temperatura średnia w boxie to 24-26 st. Wilgotność staram się utrzymywać około 50 %. Jak narazie sadzonka wygląda tak: Będę na bieżąco wrzucał zdjęcia Dziękuje za nie usunięcie tematu.
GanjaRider Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 A nie lepsza byłaby wilgotność na poziomie 70%-80% (pod np. folią) ?
Lukasiek Opublikowano 14 Października 2018 Autor Opublikowano 14 Października 2018 33 minuty temu, GanjaRider napisał: A nie lepsza byłaby wilgotność na poziomie 70%-80% (pod np. folią) ? Tzn jak pod folia?
GanjaRider Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 9 minut temu, Lukasiek napisał: Tzn jak pod folia? Kiełkowanie pod folią daje super efekty , spryskać wodą założyć na kubeczek folie i same strzelają jak głupie. Wczesniej męczyłem sie tak samo mysląć ze to wina nasion.
Lukasiek Opublikowano 15 Października 2018 Autor Opublikowano 15 Października 2018 12 godzin temu, GanjaRider napisał: Kiełkowanie pod folią daje super efekty , spryskać wodą założyć na kubeczek folie i same strzelają jak głupie. Wczesniej męczyłem sie tak samo mysląć ze to wina nasion. OK dzięki Mam teraz parę pytań. Kiedy przesadzać do większej doniczki? Czy po 7 dniach zmienić oświetlenie na 18/6? Czy zobaczę jakieś inne oznaki po roslince że to już ten czas?
Recommended Posts