Lukasiek Opublikowano 13 Września 2018 Opublikowano 13 Września 2018 (edytowane) Nasiona: Auto AK Female Seeds Oświetlenie: 2x Philips Tornado 32W Fotoperiod: Sadzonka - 24 h, Wege 20/4, Kwitnienie 18/6 Box: PC Box Podłoże: Plagron Grow Mix Donice: Donica docelowa 10l - podłużna Nawozy: Plagron Alga Bloom na kwitnienie Wentylacja: 2x wentylator komputerowy 80 mm Dodatkowe info: To moja pierwsza uprawa ogólnie, dlatego prosiłbym o rady. Już napotkałem się z pierwszym problemem, jakim jest temperatura oraz wilgotność. Po jakichś 30 minutach wilgotność to 30-35 %, a temperatura skacze nawet do 33 st. Mam 2 wentylatorki 80mm, ale mam również dodatkowe nie zamontowane 80mm i 120mm. Czy jak zamienię któryś z tych dwóch lub wstawię duży jako mieszający to coś zmieni ? Edytowane 14 Października 2018 przez Lukasiek
Pasjonista Opublikowano 13 Września 2018 Opublikowano 13 Września 2018 Jest już jakiś wentylatorek wyciągowy. Widać na dole tylko jeden wtłaczający
Lukasiek Opublikowano 13 Września 2018 Autor Opublikowano 13 Września 2018 4 minuty temu, Pasjonista napisał: Jest już jakiś wentylatorek wyciągowy. Widać na dole tylko jeden wtłaczający Pomiędzy żarówkami na górze jest wyciągający 80 mm ( taki sam jak wtłaczający )
Nowy84 Opublikowano 13 Września 2018 Opublikowano 13 Września 2018 Spróbuj zespolic te dwa 80 w jeden. Powinny dać trochę lepszy ciąg. 120mm na mieszajacy. U mnie przy takiej temperaturze dały radę i wygląda aktualnie bardzo dobrze (Plant w sensie)
Lukasiek Opublikowano 13 Września 2018 Autor Opublikowano 13 Września 2018 (edytowane) 3 minuty temu, Nowy84 napisał: Spróbuj zespolic te dwa 80 w jeden. Powinny dać trochę lepszy ciąg. 120mm na mieszajacy. U mnie przy takiej temperaturze dały radę i wygląda aktualnie bardzo dobrze (Plant w sensie) Dobra, 120 mm zrobię jako mieszający i sprawdzę. A możesz napisać co masz na myśli pisząc zespolić ? Edytowane 13 Września 2018 przez Lukasiek
Judaista Opublikowano 13 Września 2018 Opublikowano 13 Września 2018 Lubie wc**j takie małe projekty, bo łatwo się uprawia w dużym boxie z kupą sprzętu. Zrobić dobry wynik w pcboxie to jest prawdziwa sztuka, całkowicie serio.
Lukasiek Opublikowano 13 Września 2018 Autor Opublikowano 13 Września 2018 2 minuty temu, Judaista napisał: Lubie wc**j takie małe projekty, bo łatwo się uprawia w dużym boxie z kupą sprzętu. Zrobić dobry wynik w pcboxie to jest prawdziwa sztuka, całkowicie serio. Liczę na waszą pomoc :D. Powoli do przodu. Jak już ogarnę tą temperaturę. Zaraz zrobię test z wentylatorem mieszającym to już niedługo ruszę z uprawą
Pomidorek Opublikowano 13 Września 2018 Opublikowano 13 Września 2018 33' to jeszcze nie jest tragedia, dołóż jeden wiatraczek wyciągający od góry i wstaw do środka tą 120 jako mieszający powinno jeszcze ją dodatkowo zbić... będzie ciasno, ale też lubię podglądać takie projekty
Lukasiek Opublikowano 14 Września 2018 Autor Opublikowano 14 Września 2018 Wstawiłem mieszkający 120mm. Ale ustawiłem go chyba w złym miejscu ponieważ temperatura zbila się o jakieś 1-2st w dół. Może mam wymienić resztę wiatraczkow na większe? Czy macie może jakiś inny pomysł?
Dzik Opublikowano 14 Września 2018 Opublikowano 14 Września 2018 2 wentylatorki u góry na wyciąg mieszający miesza powietrze i temperatura od lamp daje po roślinach. Gorące powietrze powinno od raz uciekać na zewnątrz, nie krążyć w boksie. Tam nie ma co mieszać lepiej poprawić obieg to będzie lepsza wymiana.
Recommended Posts