Tedsharp Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Opublikowano 8 Lutego 2018 Pany ale na nie mam HPS tylko CFL i specjalnie daje niżej zeby było cieplej. Z folia albo szklanka dobry patent! Obczaje dzisiaj i wrzucę foty!
Tedsharp Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Opublikowano 8 Lutego 2018 No i za waszym pomysłem podlałem temat i nakrylem słoikami. Zwracam honor - jak otworzyłem namiot na termometrze było 30 st!!! Tak wiec lampa poszła do gory - jakieś 40cm na doniczkami. Ziemia była sucha z wierzchu a dosłownie pol cm niżej czuć wilgoć. Powinno byc Ok ale cos te nasiona sa mega wolne ale maja stworzone mega słabe warunki przeze mnie tak to wyglada
Dobry Człowiek Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 A wyszło coś nad glebe coś sie ruszyło jeżeli nic to weż delikatnie odkop i zobacz stan bo może byc że zgniły itd delikatnie możesz sprawdzić nic nie zaszkodzi (delikatnie)
Tedsharp Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Opublikowano 8 Lutego 2018 To delikatnie sprawdzałem 3 dni temu. Ładny biały korzeń tylko ze niewiele urusl od tego czasu.
Dobry Człowiek Opublikowano 8 Lutego 2018 Opublikowano 8 Lutego 2018 a do kiełkowania stosowałeś jakąś specialną pożywkę była regulacja ph czy normalna odstana to ważne bo testowałem ostatnio kiełkowanie o ph 5,8 a zwykła kranówą i wnioski wyciągnięte z mojej strony ciekaw jestem jak to u ciebie
Tedsharp Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 Gleba jak w temacie - plagron Plagron Grow Mix pierwaze podlanie - woda ze sklepu (chyba Cisowianka), teraz tylko odstana kranówka. PH - stety/niestety- nie mierze. dzisiaj Wezme raz jeszcze odkopię i zobaczę co sie dzieje w srodku:(
Tedsharp Opublikowano 9 Lutego 2018 Autor Opublikowano 9 Lutego 2018 K...a!!!! Niestety, ale okazało sie ze jestem lamusem. Albo warunki były nie takie, albo ziemia za mocna albo za wczesnie poszły w ziemie. Pozawijaly sie foty ponizej. Odkopalem wszystkie - dwa wg mnie juz nie żyły a dwa najładniejsze wyglądają tak: co powiecie??
Dzik Opublikowano 9 Lutego 2018 Opublikowano 9 Lutego 2018 Wizualnie wygląda na zbyt mokro i jak na mój gust zbyt ciężka mieszanka. Duszno ,ciasno więc gnicie. Dodawaj kokosu do podłoża to nie będzie możliwości takiej hecy. Dodatkowo będą lepiej rosły.
Tedsharp Opublikowano 21 Lutego 2018 Autor Opublikowano 21 Lutego 2018 Drodzy po 1 - Dziekuje Wam za wizyty i komentarze i rady. Finalnie - problemem na pewno były: - kielkowanie nasion na piecu 2-funkcyjnym. Dzisiaj sprawdziłem tam temperaturę - około 32 st jak nie wiecej!! - zdecydowanie za dużo wody po przesadzeniu. podsumowujac - nie dałem im szans:( aktualnie zakupione i juz wykiełkowane Cheese Skunk Auto. W 48h kiełki po około centymetr gdzie temp to około 21-22 st. dzisiaj poszły w sucha ziemie, dostały po 1 kieliszku na głowę odstanej kranówki i amen! Liczę ze za 2-3 dni sie pojawia ...i tego tematu juz nie spier...!! a to fotka po 48h pozdrooo
Pasjonista Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 Tak czasami jest że pestki dostajemy i są one np.. źle przechowywane zanim do nas trafia, a to są też po prostu stare. U mnie też ostatnio całe dwie paczki po 3 sztuki nie wykielkowaly. Powodzenia , te wyglądają na solidne. Pozdro
Recommended Posts