BetaGrow Opublikowano 22 Stycznia 2018 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Cześć wszystkim, przesyłam Wam plan mojego growboxa do oceny i sugestii. Rozmiary: 60x60x120 Lampy: HPS (moc jeszcze nieokreślona) Materiał: Płyty MDF/HDF (prawdopodobnie) Mam zamiar wnętrze wyłożyć kocami ratunkowymi Legenda: Czarne kwadraty - wentylacja na komputerowych wiatraczkach 12V - jeden na wyjście, drugi na wejście. Po boku myślę o jeszcze jednym dodatkowym wiatraczku. zielony kwadrat - Termometr Niebieskie łuki - odbłyśniki (zastanawiam się nad tanimi brytfankami) Złote coś co przypomina żarówki - żarówki Białe kółka - miejsce na filtr węglowy/kable etc. Bardzo proszę o wszelakie rady/ochrzany. To jest projekt zrobiony na podstawie paru innych projektów. Sam rysunek jest mocno artystyczny, ale mam nadzieję, że jest w miarę przejrzysty Pozdro 600
nowaczek Opublikowano 23 Stycznia 2018 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Hej Sam mam taki box wiec podzielę się doświadczeniem. Trochę źle kombinujesz. 1 zamiast koca kup biała farbę matową 2 wentylacja, wlot na dole boxa pasywny, wylot u góry filtr i wentylator. 3 termometr trzymasz na wysokości szczytów 4 wiatraczki komputerowe jako mieszające powietrze w boxie sprawdza się przez tydzień lub dwa, później potrzebujesz coś większego taki 20-30 cm biurkowy 5 do boxa 60x60 potrzebujesz przynajmniej hps 150w lub 250w a 250w to w cooltube bo ugotujesz panienki. 6 wysokość 120 cm trochę mało, bo doniczka ma koło 30 cm, plus 20cm na lampę i odbłyśnik, plus 30cm wysokości lampy od szczytów daje 80 cm, więc na wysokość krzaków pozostaje 40 cm. Osobiście mam 180cm i żałuję że nie zrobiłem więcej. Mam nadzieję że trochę pomogłem.
BetaGrow Opublikowano 23 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2018 3 godziny temu, nowaczek napisał: Hej Sam mam taki box wiec podzielę się doświadczeniem. Trochę źle kombinujesz. 1 zamiast koca kup biała farbę matową 2 wentylacja, wlot na dole boxa pasywny, wylot u góry filtr i wentylator. 3 termometr trzymasz na wysokości szczytów 4 wiatraczki komputerowe jako mieszające powietrze w boxie sprawdza się przez tydzień lub dwa, później potrzebujesz coś większego taki 20-30 cm biurkowy 5 do boxa 60x60 potrzebujesz przynajmniej hps 150w lub 250w a 250w to w cooltube bo ugotujesz panienki. 6 wysokość 120 cm trochę mało, bo doniczka ma koło 30 cm, plus 20cm na lampę i odbłyśnik, plus 30cm wysokości lampy od szczytów daje 80 cm, więc na wysokość krzaków pozostaje 40 cm. Osobiście mam 180cm i żałuję że nie zrobiłem więcej. Mam nadzieję że trochę pomogłem. Dzięki za radę, wezmę to pod uwagę. Swoją drogą, życzę Ci by panienki fajnie urosły Mam takie pytanie, ostał Ci się może schemat Twojego growboxa? (O ile go posiadasz). Piona
gospel Opublikowano 28 Stycznia 2018 Opublikowano 28 Stycznia 2018 a nie lepiej kupić namiot o takich wymiarach? płyty mdf wcale nie są takie tanie, a namioty o takich wymiarach wcale nie są takie drogie... sam na początku kombinowałem w takich miejscach i muszę przyznać ze wygoda jaką daje namiot jest nieporównywalna do skrzynek. Choćby sam fakt złożenia namiotu w 10 minut do kartonu. Miałem kiedyś namiot 60x60x140cm (teraz używam go do sadzonek ) i w nim lampe hps 250w. Przy silnym wiatraku wyciagajacym radziłem sobie z temperatura bez cooltube. Powodzenia
Recommended Posts