Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Faza wzrostu/kwitnienia

Recommended Posts

Opublikowano

Hej, mam nadzieję, że pytam w odpowiednim miejscu forum, jeśli nie - proszę o przeniesienie.

Pytanie numer jeden : jeśli przesadzam roślinkę na zewnątrz na światło dzienne, jak 'operować fazami'? W sensie, w jaki sposób mogę przedłużyć fazę wzrostu, albo jak mogę przyspieszyć/wymusić fazę kwitnienia?

Pytanie numer dwa : po jakim czasie OD WSADZENIA WYKIEŁKOWANEGO NASIONKA do małej doniczki mogę ją przesadzić na zewnątrz?
Pytanie numer trzy : odstęp pomiędzy dwoma roślinkami to tylko 4 lub 5cm, podczas przesadzania powinienem je rozdzielić (wolałbym nie, aby nie uszkodzić korzeni) czy wsadzić tak jak jest?

Opublikowano

Musiałbyś postawić przy niej lampę(może posadzić pod latarnią?:laugh: ),albo chodzić przykrywać workiem, żeby przedłużyć noc :)

Można kiełkować nawet na spocie :) ,ale  daj im ze 2 tyg, chyba, że to auto.

No trochę blisko że tak powiem :) , kiełkuje się w osobnych pojemnikach, tego się nie pikuje jak tytoniu.  Próbowałbym to rozdzielić, jeśli są jeszcze małe, to nie powinny być razem splątane mocno, i ile w ogóle.

Opublikowano

Hmm, to chyba wolę przykrywać workiem niż pod latarnią :D

W takim razie ile godzin "nocy" powinna mieć roślinka, żeby sobie zdrowo rosła?
A później ile godzin światła/nocy w trakcie kwitnienia?

Opublikowano

coś się uda ? coś to na pewno, możliwa wpadka, zrobisz fajną potrawkę dla: sarna, dzik, kuna, żubr... na pewno uda się narobić kopiąc minimum 20L ziemi, i na pewno uda się jeszcze wiele więcej ale na pewno nie będziesz siedział i popalał swojego outdoora przed kominkiem tej zimy :S5:

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+