Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Siema, tak sobie pomyślałem co mogloby jeszcze podniesc twoja wydajnosc.( chyba ze sie myle)

1. Selekcja matki pod klony,tj. 5 albo ile tam ci sie zmiesci, wiadomo jaka wybierasz

2.Nie wiem czy masz miejsce , 10 ziaren  sadze i wybieram 4 najlepsze i zamiast klonow . 

Pozdro

Opublikowano
3 godziny temu, Pasjonista napisał:

Siema, tak sobie pomyślałem co mogloby jeszcze podniesc twoja wydajnosc.( chyba ze sie myle)

1. Selekcja matki pod klony,tj. 5 albo ile tam ci sie zmiesci, wiadomo jaka wybierasz

2.Nie wiem czy masz miejsce , 10 ziaren  sadze i wybieram 4 najlepsze i zamiast klonow . 

Pozdro

Siemka.  

Więc tak, matkę pod klony wybraliśmy (ja i mój kuzyn,którego uczę fachu ;-)) z pośród 10 roślin z ziaren. Wybrałem najsilniejszą i zrobiłem dla nas klony. Te klony które teraz mam, zająłem z poprzedniego grow tuż przed rozpoczęciem kwitnienia,  więc mam non stop tą samą roślinę. Gdzies kiedyś słyszałem i nawet czytałem, że klonowanie klonów nie jest dobre, i że każdy następny klon jest słabszy. Powiem tak, wg mnie BZDURA, to jest teraz 4 pokolenie tej rośliny, a plony z poprzednich projektów wyglądały następująco: pierwszy 672g, drugi 768g, trzeci 979g ( jedyne co zmieniałem to ilość obrywanych liścii tzn. coraz więcej i więcej, no i między drugim a trzecim grow zamienilem 6 roślin na 4 i doniczki z 10l na 15l.

Odpowiadając na drugi punkt, to może mieć rację bytu, że z ziaren będzie lepiej niż z klonów (choć 979g które zrobiłem z klonów będzie trudno przebić) i chętnie tego spróbuję kiedyś, a do tego jeszcze spróbuję zrobić mainlining na 32 z każdą roślina :-) co da 128 szczytów które powinny być identyczne.  Jedyna przewaga klonów nad ziarnem jest taka, że zaczynają kwitnąć i kończą tego samego dnia. Noo i jeszcze czas, żeby maleństwo z pestki było jak klon, trzeba dołożyć min 1 miesiąc.

Pozdro 

Opublikowano

Z pestki jak wybierzesz dana odmiane sprawdzasz jakie pheno maja z 10 powinno sie 4  takie same pheno znalesc( oczywiscie jak dana odmiana nie ma np.  6 roznych phenow). Co do klonow to zauwazylem ze jak klon jest z matki ktora ma kilka miesiecy, ukorzenia sie pod 24 h , pozniej do docelowej  i na 18 h swiatlo to potrafi zakwitnac ( chyba ze jest inna naukowa przyczyna tego " fenomenu) 

Tez wyczytalem ze klony maja nizsza tendencje do hermienia sie np. pod koniec upraw

Opublikowano
4 godziny temu, Pasjonista napisał:

Z pestki jak wybierzesz dana odmiane sprawdzasz jakie pheno maja z 10 powinno sie 4  takie same pheno znalesc( oczywiscie jak dana odmiana nie ma np.  6 roznych phenow). Co do klonow to zauwazylem ze jak klon jest z matki ktora ma kilka miesiecy, ukorzenia sie pod 24 h , pozniej do docelowej  i na 18 h swiatlo to potrafi zakwitnac ( chyba ze jest inna naukowa przyczyna tego " fenomenu) 

Tez wyczytalem ze klony maja nizsza tendencje do hermienia sie np. pod koniec upraw

Nigdy nie daje roślinie więcej niż 18h światła, w przyrodzie słońce nie świeci 24h może dlatego im odbija i zawitają przy 18h. Od 10 lat jak się w to bawię, nigdy nie miałem takiego problemu, ani też żadna mi się nie zhermila.

A i mam tu ziomka który chyba od 15 lat klonuje ta samą roślinę northern lights z duch passion, i raz że nie z nią żadnych problemów,  a dwa plony ma zawsze takie same.. 

Opublikowano

Witam ponownie 

Wczoraj wieczorem zrobiłem nowe fotki.

Tak więc tak w poniedziałek były przesadzone już wszystkie do docelowych. We wtorek zrobiłem LST. Temperatura utrzymuje się na poziomie 27-28 stopni w dzień, 20-21 stopni w nocy,  wilgotność między 60%-70%. Dam im teraz trochę podrosnac i za chwilę dalszy trening. large.DSC_0278.JPGlarge.DSC_0279.JPGlarge.DSC_0280.JPGlarge.DSC_0281.JPG

Opublikowano

Siema, tak pusto w boxie. Miesiac i bedzie w pelni wypelniony? Treningi spowalniaja co nie co . Ale ten twoj system , koksy itd. powoduja ze mimo to rosliny ida do przodu. Teraz bedzie to widac "golym okiem" takze z checia popatrze na ten progres. Pozdro

Opublikowano (edytowane)

Będę robił fotki tak co 2 dni dla porównania. :-) 

I powinienem przełączyć na flo za jakieś 2tyg +/-

Pozdro 

Edytowane przez Ralphy81
Opublikowano

Hahaha dobre, ale wtedy moja kobita by stwierdziła, że mi już do końca odjebało na punkcie 'trawy'..  Nie dość że robię box, to jeszcze do tego robię olejek ze wszystkich scinek by się nie zmarnowaly, a jakbym dowalil kamerą to mnie wyślę pewnie do psychiatry.. 

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+