yo'man Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Opublikowano 20 Marca 2016 koniec koncow zdecydowalem sie na mala defoliacje, niedlugo zapodam up
Pasjonista Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Jeszcze można zamiast HPSa i wyższej temperatury wspomóc się jakimś Ledem- tanim chińczykiem . Chłopaki pare upraw juz tak prowadzili.Kibicuje do końca .
yo'man Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Opublikowano 21 Marca 2016 Dzien 39 ( 16 flowering )Panny przeprowadzone do namiotu. Po defolizacji zastosowanej tydzien temu dlugo sie ogarnialy i wygladaly jak miotly ale juz wczoraj zauwazylem ze troche zakrzaczylo znowu w dolny partiach. Leje co drugi dzien po 750 wg tabeli.W dzien 25,26c i 55% wilgotnosci.W nocy 17,18 i 70% wilgotnosci. Mysle tylko nad dwiema sprawami:1. Czy te 70% w nocy to nie za duzo (ale w sumie noc mają i tak tylko 5 godzin) zeby grzyba nie bylo.2. Po przeprowadzce do namiotu spadla mi temperatura przy doniczkach do 19/20 stopni i nie wiem czy nie za malo...
PanikaGoryla Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 Temp ok ale wilgotnosc musisz zbic bo plecha jak nic
yo'man Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Opublikowano 21 Marca 2016 Tu gdzie mieszkam duza wilgoc jest normalna i teraz tylko pytanie czy pochlaniacz wilgoci z markietu taki prosty ze zbiornikiem na wode ogarnie mi to w nocy ? W srodku ciasno troche wiec zadna grzalka z nawiewem juz chyba nie wejdzie chyba ze z gory ale juz sam nie wiem....
PanikaGoryla Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 Temp ok wilgotnosc musi spasc na flo... Kup pochlaniacz lub brykiet drzewny porozkladaj
yo'man Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Opublikowano 21 Marca 2016 a moze byc wegiel drzewny a nie brykiet bo mam akurat, i jak to potem, do puszki i na ziemie czy do skarpetki i na gore ??
yo'man Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Opublikowano 21 Marca 2016 Rajtka z weglem wisi od godziny + profilaktycznie mala doniczka z weglem pomiedzy i uwaga uwaga.. 54% zamiast 55% mysle ze z tym pochlaniaczem bedzie podobnie bo juz na poczatku jeszcze w innym miejscu przerabialem te pochlaniacze i niedawaly rady zbic; nawet nic sie nie skroplilo a bylo 80%. Jak na poczatku mialem 15 donic to wilgoc tez byla wysoka potem zostalo 10 roslin i bardzo sie wyrownala na 40/42%. Wrzucajac do boxa 10 donic powierzchnia ogolna z 2m2 zostala zmniejszona na 1,2m2 i wilgotnosc podniosla sie usredniajac o jakies 15%. W moim odczuciu przez airpoty sp******a wiecej wilgoci i stad pewnie moje problemy z ogarnieciem.Wiem ze wywalajac krzaka albo dwa sprawa sie zalatwi ale trudno mi sie z nimi rozstac zwlaszcza ze 5 juz poszlo w swiat. Widzialem elektroniczne osuszacze ale raz ze ciagna duzo pradu a dwa ze malo nie kosztuje a kto wie czy to wogole zadziala w moim przypadku... ktos moze zna jakies inne sposoby typu ryz czy sol ale bardziej skuteczne ?!?! 1
Miś Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 Nie trzymasz czasem dalej tej stacji pogoda na dole między doniczkami?
Recommended Posts