Edmes Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Witam Trochę to dziwnie brzmi, ale 1 sadzonke ta po prawej str. na zdj wsadziłem do kubeczka 1-2 dni wcześniej od tej po lewej str (do kiełkowania były wszystkie razem). Ta po lewej wyrosła tak jak teraz ok. 3 dni wcześniej i nic więcej nie rośnie, a ta po prawej rośnie dzień dzień w oczach. Co z tą po lewej? Dać jej więcej czasu? Przesadzic, może za nisko ją wsadziłem? Dałem je troche niżej aby przy wyciąganiu nie wychodziła daleko za kubeczek Mam także jeszcze 1 ale to już nasionko, puściło kiełek lecz on także nic nie rośnie, ledwo wyszedł i nic.
Big Plant Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Hej, wyciągają się za światłem, musisz im zapewnić więcej promieni. Przesadzając do docelowej po prostu wsadź ją do ziemi aż do liści, a z tej łodygi zrobi się korzeń.
Miś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Ziemia wygląda na zbitą, nie przelewasz jej z deka?
PanikaGoryla Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Z tego co widze a raczej nie widze to niemasz odwodnienia zrób dziury w tych kubkach bo je utopisz!
Edmes Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Nie, nie spoko akurat dzis podlewałem. Tak wiem, ze do światła i wiem, że po liście, ale chodzi mi o to, że ona nie chce rosnąć jak urosła przez te 2 dni to tak teraz stoi i nic nie rośnie a ta 2 wyrosła po tej 1 i patrz już ją przerosła
PanikaGoryla Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 roslina przez pierwszy tydzien rozwija korzen wiec nie martw sie jeszcze urosnie;)
Edmes Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Chyba, ze przesadzić ją? Może za nisko ją wsadziłem? A co z tym nasionkiem co wykiełkował i też ten 'korzen' nie rośnie
Recommended Posts