Edmes Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Witam Trochę to dziwnie brzmi, ale 1 sadzonke ta po prawej str. na zdj wsadziłem do kubeczka 1-2 dni wcześniej od tej po lewej str (do kiełkowania były wszystkie razem). Ta po lewej wyrosła tak jak teraz ok. 3 dni wcześniej i nic więcej nie rośnie, a ta po prawej rośnie dzień dzień w oczach. Co z tą po lewej? Dać jej więcej czasu? Przesadzic, może za nisko ją wsadziłem? Dałem je troche niżej aby przy wyciąganiu nie wychodziła daleko za kubeczek Mam także jeszcze 1 ale to już nasionko, puściło kiełek lecz on także nic nie rośnie, ledwo wyszedł i nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Plant Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Hej, wyciągają się za światłem, musisz im zapewnić więcej promieni. Przesadzając do docelowej po prostu wsadź ją do ziemi aż do liści, a z tej łodygi zrobi się korzeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Ziemia wygląda na zbitą, nie przelewasz jej z deka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanikaGoryla Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 Z tego co widze a raczej nie widze to niemasz odwodnienia zrób dziury w tych kubkach bo je utopisz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edmes Posted August 5, 2015 Author Share Posted August 5, 2015 Nie, nie spoko akurat dzis podlewałem. Tak wiem, ze do światła i wiem, że po liście, ale chodzi mi o to, że ona nie chce rosnąć jak urosła przez te 2 dni to tak teraz stoi i nic nie rośnie a ta 2 wyrosła po tej 1 i patrz już ją przerosła Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanikaGoryla Posted August 5, 2015 Share Posted August 5, 2015 roslina przez pierwszy tydzien rozwija korzen wiec nie martw sie jeszcze urosnie;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edmes Posted August 6, 2015 Author Share Posted August 6, 2015 Chyba, ze przesadzić ją? Może za nisko ją wsadziłem? A co z tym nasionkiem co wykiełkował i też ten 'korzen' nie rośnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Od przesadzenia nie zacznie rosnąć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.