Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

Może będziecie wiedzieli...,

czytam o tym LST i się zastanawiam co dokładnie się nagina. Na początku ściągamy do parteru główny pąk - czyli szczyt, bo tam się kumulują auksyny i po tym zabiegu..., co zacznie pchać roślina do góry - odrosty z łodyg? Tzn. wiem, że będzie kolejny pąk pchała do światła, bo na tym to polega, ale w między czasie czy trzeba coś jeszcze sprowadzać do parteru czy tylko ogranicza się LST do tego, żeby każdorazowo sprowadzać do gleby pąk, który "wysuwa się na prowadzenie" - czyt. pąk, który roślina będzie pchała w stronę światła?

Opublikowano

No właśnie, tyle i aż tyle. ;) No nic, będzie trzeba sprawdzić w praktyce i uważać, żeby nie połamać tego gówienka w drzazgi. ;) Dam jej jeszcze kilka dni, bo na razie nie ma gdzie zahaczyć - między drugim, a trzecim piętrem.

Opublikowano

Dzisiaj będę podsypywał ziemię, bo jutro chyba wjedzie podlewanie - chociaż widzę, że coraz dłużej trzyma wodę - w każdym razie, mogę bezproblemowo podsypać ziemię do tych drugich listków? Nie tych pierwszych, które się tworzą jak roślina zaczyna wychodzić na powierzchnię, tylko tych drugich - większych. I czy wtedy bezproblemowo mogę też podlewać ziemię - listka pewnie przez jakiś czas będą w glebie - czy to wpłynie negatywnie na całą roślinę czy ew. tylko na te listka, które hipotetycznie będą się "babrały" przez jakiś czas w wilgotnej glebie? 

Opublikowano

Te z 1 to liścienie, ale tobie to chyba ok 1cm wystaje ponad ziemię, to nie bardzo masz po co podsypywać ziemią jeszcze. Poza tym jak robisz LST, to lepiej to zostawić, żeby mieć gdzie złapać łodygę

Opublikowano

No u mnie kulawo generalnie z wysokością tej łodygi - i nie wiem czy to się jeszcze wyciągnie..., czy po prostu następnym razem nie wsadzać przy przesadzaniu praktycznie pod same liście, tylko niech wystaje te 4-5cm. 

Jest sens dosypywać ziemi dookoła donicy i trochę przy łodydze, ugniatając ją? 

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+