Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Ta odmiana pachnie dość intensywnie, a teraz właściwie nie wydziela żadnego zapachu i zauważyłem, że się zrobiła ciemnozielona - właściwie cała i stoi w miejscu od kilku dni.

Aż mi się nie chcę wierzyć, że jeden dzień zrobił robotę - rozumiem tydzień, ale to raptem 24h dłużej. Dzisiaj przelałem litr wody przez nią - oczywiście od razu wszystko z niej wyleciało... - litr wystarczy czy pod wieczór przelać jeszcze jeden litr? I za 1-2 dni spróbować już jej dać nawóz na flo? 

Jak nie ruszy na dniach to nie będę zabierał miejsca drugiej roślinie i tą po prostu wywalę, chociaż lepiej gdyby stanęła na nogi ... 

Opublikowano

Nie mam możliwości teraz wrzucić zdjęcia, ale nie ma fajerwerków i jest źle - tak po prostu, widać od razu, że jest ciemniejsza i łodygi też się ciemne porobiły. Zdiagnozowaliśmy to jaki przesuszenie podłoża - podlewanie nic nie dawało, więc poszła do wiadra pełnego wody, została w nim utopiona do połowy łodygi - podłoże pod wodą, poczekałem aż przestaną wydobywać się bąbelki powietrza i ją wyciągnąłem - teraz cała na pewno jest nawodniona, podłoże się ładnie ułożyło. Nic więcej z nią nie będę robił, bo nic więcej jej nie pomoże. Jak się nie dźwignie w kilka dni - leci do kosza. 

Opublikowano

Już dzisiaj wiem, że moje wczorajsze posunięcie... 

było jak najbardziej trafną decyzją! Roślina odżywa - podniosłą się do góry, liście się rozkładają, zapach powoli wraca. Będzie dobrze! Pjona!  :elo:

Opublikowano

Yo! Czas na UDPEJT! Dawno nic nie było. Roślina generalnie wygląda jeszcze mizernie, ale mam nadzieję, że na dniach się to zmieni i ruszy naprawdę z miejsca i pokaże swój potencjał w rękach amatora! ;)

Standardowo zaczniemy od warunków panujących w boxie;

Temperatura: 25-26C

Wilgotność: 30-35% - tutaj teraz zdecydowanie gorzej w stosunku do poprzednich updejtów.

Roślina wyglądała tragicznie, ale w te dwa dni, po konkretnym topieniu w wiadrze, trochę się podniosła i dzisiaj po wyciągnięciu z boxa, wyglądała tak:

26 dzień rośliny.

26.JPG

A tak wyglądała 10 minut później, po tym jak postanowiłem, że ją ogarnę i zaserwuję jej depilację, straciła jedenaście włosków (czyt. liści) - nie wiem czy trochę nie za dużo jak na turbulencje w ostatnich dniach, ale skoro podniosła się po takiej suszy..., powinna być zadowolona...

26a.JPG

Nawozu na flo jeszcze nie widziała, bo ciągle sobie mówię, że "jutro, jutro pojadę" i tak nie pojechałem do dzisiaj. Jutro ma podlewanie i jutro już na pewno dostanie pierwszą dawkę bio nawozu na flo - może w końcu topy zaczną puchnąć. ;)

post-43036-0-45445600-1440145539_thumb.j

post-43036-0-89499200-1440145658_thumb.j

Opublikowano

Ja tam nie mam porównania do żadnego krzaka, bo mam pierwszy raz krzak w łapach. ;) Wydawało mi się po prostu, że przy tym dniu powinna być trochę bardziej do przodu. Ale skoro mówisz, że rozwój przebiega normalnie..., to coś pewnie w tym jest. ;)

Opublikowano

Bo gdzieś się spotkałem z tezą, że jak roślina już kwitnie to nie powinno się bawić w żadne podwiązywanie, odginanie,etc - generalnie można to podciągnąć pod LST. Prawda to? Bo mi się wydaje, że to nie ma żadnego znaczenia i bujda na resorach.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+