BROOM Posted July 2, 2015 Share Posted July 2, 2015 Witam szukam informacji o żarnowcu miotłastym, czy rzeczywiście zebrane, uduszone i wysuszone KWIATY tej rośliny po skręceniu w szluga i spaleniu dają niesamowite efekty w postaci: BŁOGOSTANU,RELAKSU,SPOKOJU? czy ktoś tego używał? google pokazuje tylko 2 posty i jakiś artykuł że jego wyciąg stosuje się do produkcji leków na nerwowość serca mięśniowego i w związku z tym występuje ryzyko zapaści. Chciałbym się dowiedzieć czy to jest warte zachodu i czy istnieje ryzyko niebezpieczeństwa, a dowiedziałem się tego z hypeperreal.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
erton Posted July 2, 2015 Share Posted July 2, 2015 nie warto, to mit jak skórka od banana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted July 3, 2015 Share Posted July 3, 2015 Poszukaj sobie serdecznika syberyjskiego jak już coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kangurek Posted July 3, 2015 Share Posted July 3, 2015 Nawet na wikipedii jest napisane że ztej rośliny robia ekstrakt czegos i używają w farmacji. Czyli samo palenie nie warte zachodu Link to comment Share on other sites More sharing options...
SmakMaroca999 Posted July 17, 2015 Share Posted July 17, 2015 w dawnych kulturach pito napary z zarnowca lecz to roslina z ktora trzeba uwazac bo moze doprowadzic do niewydolnosci nerek i problemow z sercem o dziwo w farmacji wlasnie wykozystuje sie ja do lekow nasercowych. Co do serdecznika syberyjskiego to w smak palonych suszonych kwiatow jest okropny a haj slaby mam to ziele w ogrodzie i po pierwszym i ostatnim paleniu jego wysiewam raczej jako rosline ozdobna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.