Kolesio Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Niewiem co Cie tak boli. Nikogo nie wprowadzam w blad poniewaz Zdjecie nr 1 jest zrobione przy stanie faktycznym na jakim znajduje sie lampa podczas swiecenia. Pod sama lampa znajduja sie dwa wiatraki jeden komputerowy a drugi na klipsie po lewej str. boxa. Nie mam zadnego interesu zeby robic kogos w balona. Rosliny z pod samej zarowki gdy sa za blisko wedruja w miejsce dalej od niej. Pozdrawiam
Plantator Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Smaku ostro i dosadnie ale według mnie poprawna djagnoza Kolesio jak byś miał tak włączoną lampe to w ciagu kilku godzin byś mial wiury.Jak ktoś robił chodzby jeden sort to nie może dojść do innych wniosków.Moje skromne zdanie.
Kolesio Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Wierzcie sobie lub nie. Sam lepiej wiem jak jest. GL prowadzę głównie dla siebie i pożytecznych porad żebym wiedział na przyszłość co i jak robiłem a siebie oszukiwał nie będę. Bez obrazy nie wątpiąc w wasze doświadczenie macie błędne wnioski
Plantator Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Kolesio nie obużaj sie ?tylko 150w na leżące na plantach musi je przypalić jak przypali ci ręke którą ja dotkniesz spróbuj a zobaczysz, a po kilku h masz już prażonki i to nie kwestia wiary tylko temperatury jaką wytważa HPS 150W.✔ Pozdrowienia z fartem, iw zdrowiu do mety?
bart85 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Tak serio to nawet ostatnio CFL 24W przypaliła mi listka. Fakt dotykał bezpośrednio zarowy, ale CFL nie daje takiej temperatury jak HPS. W sumie sie nie znam
Kolesio Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Roslinki nie dotykaja zarowki a odblysnika. Jak mam sie nie obuzac skoro ktos wie wiecej na temat mojego prowadzenia ogrodu niz ja sam.
bart85 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 No tak ale sa bardzo blisko zarowki. No nie wiem... Ja sie nie wypowiem bo nie mialem HPSa ale slyszalem ze daje duuuuzo ciepełka
Kolesio Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2015 To jest HPS150W. Owszem wytwarza duzo ciepla dotykajac zarowki mozna sie poparzyc ale dotykajac odblysnika juz nie. w tej chwili sa nie cale 10 cm pod zarowka.
SmakMaroca999 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 To jesli jest tak jak piszesz to jesli je nie pali to blad ze cale te rosliny przy samej zarowie zaslaniaja swiatlo z czego swiatlo slabo sie rozprasza i penetruje slabiej inne partie roslin a te sie wyciagaja.Dostales range growera za ukonczony jeden gl i popelniasz nadal bledy nie chce cie tu obrazic tylko podpowiedziec lub doradzic a ty stawiasz sie okoniem powiem tak rob to co robisz a zobaczysz na koniec jaki bedzie efekt.Zycze wielkich tlustych pal
bart85 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Uwazam, ze Smaku dobrze Ci radzi i wydaje mi się, że wiekszosc growerow sie z nim zgodzi... Ale to Twoja piaskownica i zabawki wiec dzialaj wedlug swojej wizji.
Recommended Posts