Kolesio Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Witam. Po pierwszej niezbyt udanej fotorelacji czas sprobowac raz kolejny Box: 60x60x160Lampa: 150W HPS Wentylacja: Ssący+filtr weglowy 185m3/h + mieszajacy komputerowyNawozy: Biobizz trypakDoniczki: Docelowe 20x25 (7l)Ziemia: Atami Light-mixNasiona: 3xAK,3xBB,2xMazar,1xCritical Witam wszystkich Pestki moczone 32h po czym trafily do krazkow jiffy. Pierwsze wyszly AK dzien pozniej BB dzien pozniej Mazary, po 4 dniach od wyjscia Ak wszystkie trafily do doniczek i pod lampe MH 150w. Niewiem czy nie zawczesnie trafily do doniczek, tym bardziej ze roslinki mialy tylko po jednym korzonku od spodu jiffy.Dzien 1 Roslinki trafily do boksu w stanie jakim widac na fotkach. Zostaly podlane po 250 ml na roslinke. Jak czesto je podlewac i jaka iloscia przy takich warunkach?Temperatura 28 C dzien okolo 20 noc, wilgotnosc okolo 70%.Lampa ustawiona na 18/6 w odleglosci okolo 25-30cm Teraz pare fotek: To by bylo na tyle i licze na wasze wsparcie Pozdrawiam. 2
Scooby-Doo Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Elegancko Będę zaglądał Powodzenia i więcej szczęścia tym razem. 1
Furion Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Podlewaj jak w donicy jest calkiem slucho, taka iloscia zeby tylko pare kropel wyplywalo spodem i rob to powoli. Co do docelowych to jezeli to auto to dobra decyzja z szybkim przesadzeniem a jesli z sezon to mogles dac jej pare dni w kubeczku ale to tez zaden problem. 1
Gość Bio Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 1Podlewaj jak w donicy jest calkiem slucho, taka iloscia zeby tylko pare kropel wyplywalo spodem i rob to powoli. 2Co do docelowych to jezeli to auto to dobra decyzja z szybkim przesadzeniem a jesli z sezon to mogles dac jej pare dni w kubeczku ale to tez zaden problem. 1 Małe kiełki potrzebuja wilgoci więc nie sluchaj Furiona i nie dopuszczaj do całkowitego wysuszenia ( staraj sie lac wode po bokach, nigdy na łodyżke / 50-100 ml na roslinke) 2 Korzonek z tych jiffy wychhodzi juz po jednym dniu wiec trzymanie ich dłuzej naraza go na niebezpieczenstwo! pare razy wyciagajac jiffiego z tacy obcialem korzonek bo przerósł ją o pare centymetrów. Jak niemasz doswiadczenia najbezpieczniej odrazu w docelowe pakowac. Pozdrawiam 1
kamilovsky Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 mhhh.Piękniee Wpadne co jakiś czas,życzę powodzonka
mrtomasz Opublikowano 1 Marca 2015 Opublikowano 1 Marca 2015 Mam taki sam box, bede obserwował.. GOOD LUCK! 1
Rolnik Yoda Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 Mam taki sam sprzęt więc z ciekawością się będę przyglądał jak ty tam dasz radę z tyloma roślinkami, mi brakowało miejsca na 3. Powodzonka
Gość Bio Opublikowano 2 Marca 2015 Opublikowano 2 Marca 2015 Jak tak patrze na zdjecia boksa z roslinkami to przychodzi mi do glowy fajny pomysl Boks masz bardzo mały maxymalnie na 4 rosliny Ty upchales tam 8 wiec jezeli chcesz zeby to dobrze wyszlo to radze Ci zrobic taka rzecz Obetnij kazdej roslince szczyt powiedzmy na 2 pietrze tak zebys mial z kazdej roslinki 2 glowne topy reszte odgalezien obetnij da Ci to 16 topow w ktore pojdzie cala energia roslin wiec bede bardzo duze wydaje mi sie ze to najlepsza opcja w innym wypadku zrobi sie tam jungla i bedziesz mial kilkadziesiat malych topkow
Recommended Posts