bart85 Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 Witam,Po eksperymenyalnym grow z 1 x Big Bang AF przyszed czas na coś nowego.Nową odmianą bedzie Super Skunk AF - 3 sztuki - tym razem bez treningu; pestki już pękły wczoraj wieczorem i pokazały małe ogonki, a dzisiaj po powrocie z pracy wędrują w ziemie Box: nowa konstrukcja z płyty osb 12mm uszczelniona silikonem, a drzwi uszczelka gumową; pomalowany na biało; box ciut wyższy niż ostatnio z racji tego, że lecę bez treningu i ledowa żarówka więcej miejsca na wysokość zajmuje - 40x40x100cm.Wentylacja: wiatrak komputerowy 12x12cm na wyciąg, wlot powietrza pasywny 2 x 12x12cm; filtr węglowy domowej roboty z węgla aktywnego i maty węglowej; .Oświetlenie: żarówka LED 80W (faktycznie około 32W) + 2 x CFL 20W o barwie 6500K na weg, a jak zacznie sie flo albo po dwóch tygodniach zamieniam te CFLki na 2 x CFL 24W o barwie 2700K.Donice i podłoże: 3 x 5L, Biobizz Light Mix.Nawozy: Biobizz try pack indoor.Mam nadzieję, że za max 75 dni będe cieszył się całkiem fajnymi zbiorami Na wstepie powiem, że po wczorajszych testach jestem lekko rozczarowany ponieważ temperatura w boxie przy samym ledzie zawieszonym na wysokości jaką widać na zdjęciach poniżej osiąga nawet 29 stopni, a przy włączonych CFL nawet 33 stopnie. Fakt nie mam jeszcze mieszaka zamontowanego, ale nie jestem pewien czy to dużo pomoże - jednak problemy z temperaturą sa najgorsze do opanowania jak box stoi w szafie... Włączony LED i CFLki Tylko LED
bart85 Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Opublikowano 24 Lutego 2015 zgadza się od chińczyków tylko nie wiem czy nie będe zmuszony jechać pod samym LEDem bez CFLek ze względu na temperature... a to już pewnie wyjdzie ciut gorzej niż jak by było z CFLkami...
gfarmer Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 Może gdybyś miał wyciąg ciepłego powietrza jak najwyżej (tam gdzie się gromadzi), wentylator mieszający (u mnie wieje prosto w żarówy) to sytuacja byłaby do opanowania?
Gość hi2per Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 światła nigdy za mało. robisz u góry boxa otwór z wentylatorem wyciągającym, a na dole 2 wloty pasywne. wentylator będzie zaciągał to co mu potrzebne i opanujesz temperaturę w boxie, przy czym będziesz miał zajebistą wymianę powietrza i nie trzeba ci będzie wentyla mieszającego. no chyba że z zewnątrz boxa masz 25 stopni to wtedy ch**a nie opanujesz... powiem tak, ja nawet mam klimę która podłączam do boxa, że by w lato móc uprawiać, bo są pewne temperatury który nie przeskoczysz samą wymianą powietrza
bart85 Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Opublikowano 24 Lutego 2015 Właśnie mam zrobione tak jak mówisz. Wyciąg na dachu boxa po prawej stronie, a wloty pasywne mam na lewej bocznej ściance i jest ogień z zewnątrz jest około 23 stopni...
Gość hi2per Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 z zewnątrz temperatura jest problemem. obniż ją o 2-3 stopnie i po prostu cieplej się ubierz
Macky Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 Fajnie że wystartowałeś ze zmianami Tak jak koledzy wyżej radzą musisz otwierać częściej okno w pokoju
bart85 Opublikowano 24 Lutego 2015 Autor Opublikowano 24 Lutego 2015 No nie bardzo mogę niestety ponieważ mam w domu małe dziecko. Poza tym szafa w której stoi box jest na przedpokoju, a tam mam słabą cyrkulację powietrza. Będę kombinował może coś uda się wymyślić... Na tą chwile pierwszym krokiem jaki poczyniłem to zamówienie lepszego wentylator na wyciąg o przepływie 100m/h. Ten co jest zamontowany obecnie ma tylko 65m/h. Obecny wyciągający stanie się mieszającym po wymianie na nowy 1
Gość DonOmen Opublikowano 24 Lutego 2015 Opublikowano 24 Lutego 2015 Witaj. Box wyglada PRO , schludny, czysty i nawet wlot pasywny ma filterek, cacko... ale moze wlasnie to on oslabia ci cyrkulacje, moze trzeba zrobic jeszcze jeden taki sam wlot po przeciwnej stronie ( jak jest tak cieplo to nie zaszkodzi), mozna jeszcze wykozystac ten 65m3/h jako wlot a powietrze przeciagnac przewodem z chodniejszej czesci domu. albo jedno i drugie... hehe. A i jeszcze dobra rada kolegi wyzej. maly wiatraczek nich wieje od dolu w strone lamp... to naprawde pomaga. Pozdro i z fartem!
Recommended Posts