SmakMaroca999 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Ladnie kwitnie oberwij wszystkie te zolknace liscie niech sila idzie w kwiat roslina tak predzej czy pozniej je zrzuci.Z fartem do konca!
przezorny Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2014 Ladnie kwitnie oberwij wszystkie te zolknace liscie niech sila idzie w kwiat roslina tak predzej czy pozniej je zrzuci.Z fartem do konca! Bym obcią, lecz one są tylko u końcówek żółte, od łodygi zą bardzo zielone i mocne, jak będą bardziej zażułciałe wtedy oberwę, chyba że źle myśle to proszę mnie naprostować. I mam pytanie czy temperatura 15-16 stopni wystarczy gdy brak słońca. Nie wiem ile faktycznie ziemia ma bo doniczkę mamy owiniętą kablem grzewczym, by korzenie podgrzewał. Roślinka widać jakoś rośnie, ale myślę o innych roślinach czy aby nie zastosować grzejnika olejowego i w trakcie nocy włączać np. co pół godziny aby utrzymał wyższą temperaturę w pomieszczeniu I mierzyć aby utrzymywana temperatu wynosiła np. 23 C. Jak myślicie ?
Macky Opublikowano 5 Grudnia 2014 Opublikowano 5 Grudnia 2014 W nocy powinna być temperatura minimum 17 stopni. 15 to trochę za mało.
przezorny Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2014 Podłącze w jutrzejszym dniu grzejnik i zaobreswujemy temperaturę i ich szybsze kwitnięcie.
przezorny Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2014 Miało być za dwa tygodnie, ale wyszło wcześniej. Poszedł w ruch poczciwy troche lepszy aparacik. mam nadzieje, że nie za dużo tych zdjęć umieściłem ? temp. obecnie światło 28 C, wilg. 40-50 % słońce, noc 24 C i wilg. 60 %
Macky Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Aparacik lepszy i fotek nigdy za dużo Elegancka
Gość bongson Opublikowano 8 Grudnia 2014 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Fajna ta roslinka. JuZ nie daleko do końca cierpliwości
przezorny Opublikowano 11 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2014 Dzięki chłopaki, dziś się wróciło zza granicy na dniach pokażę jak się rozrósł nasz lek
przezorny Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2014 dawka zdjęć i dawka pytań Kiedy ewentualnie harvest, dziś 50 dzień, Producent pisze 8-9 tygodni, Świeci się 12/12 czy zmienić na np. mniejszą wartość słoneczka a wydłużyć noc ? Pozwolę sobie zadać pytanie dlaczego papryczki mi się tak jakoś dziwnie robią ? Może się ktoś zna? Sugesti i krytyki oczekuje !
Macky Opublikowano 13 Grudnia 2014 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Kiedy ewentualnie harvest, dziś 50 dzień, Producent pisze 8-9 tygodni, Świeci się 12/12 czy zmienić na np. mniejszą wartość słoneczka a wydłużyć noc ? Czyli jeszcze 2 tygodnie Nie zmieniaj. Na papryczkach się nie znam więc nie podpowiem.
Recommended Posts