Sweetie1 Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 witam nie ukrywam, że mam świadomość iż ten temat zostanie syzbko usunięty. jednak proszę o pomoc i zidentyfikowanie tych śmiesznych grzybków, bo to moja 3 miejscówka i nie wiem czy szukać w amtym kierunku. byłe pastwisko w pobliżu oczko wodne i rów z płynącą wodą bardzo wilgotno wokoło drzewka iglaste. podejrzewam, że trzy grzybki na zdjęciu to mogą być łysiczki. mam rację? proszę o odpowiedź przed usunięciem posta
jojojoziomalos Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 to nie to szukaj najczesciej sa w takich jezach kepkach traw
Macky Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Witaj Cytat mam świadomość iż ten temat zostanie syzbko usunięty. a czemu ? Lepiej zapytać niż się zatruć. Poprawiłem nazwę tematu, ale na przyszłość staraj się lepiej sprecyzować tytuł.
ganjafarmer2704 Opublikowano 24 Października 2014 Opublikowano 24 Października 2014 dziwnie wygladają te grzybki i to chyba raczej nie halucynki chociaz na 5- tym zdjeciu jakby 3 były halunami ale ciezko ocenić Halucyny mają to do siebie (przynajmniej w moich rejonach) że na czubkach kapeluszy mają takie jakby "kondoniki"
Sweetie1 Opublikowano 28 Października 2014 Autor Opublikowano 28 Października 2014 dziiaj znalazłam coś bardzo dziwnego. tamte wyrzuciłam, a na łące otoczonej świerkami znalazłam maleńkie grzybki. szare, łodyga elastyczna musiałam uciąć paznokciami i kształt chyba ten. Czy to to? słaba jakość, przpraszam serdecznie ale wszystko na szybko.
ganjafarmer2704 Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 to też nie to ... tak powinny wygladać
Sweetie1 Opublikowano 28 Października 2014 Autor Opublikowano 28 Października 2014 psiak to też nie jest, zASTANAWIAM SIE CZY SIE NIE POSWIECIC I NIE ZOBACZYC XD to jednak było jednodniowe maleńkie i zmarźnięte to ;p zdjęcia odbierały wszystko copowinno być ;p jutro zobacze może znajdę jakiegoś większego przedstawiciela to udowodnie ;p dziękuje za pomoc
grucha13 Opublikowano 29 Października 2014 Opublikowano 29 Października 2014 kolega wyzej ma racje to też nie łysice udaj się w miejsca takie jak pastwiska (nie koniecznie uzywane do wypasu w tym roku najlepiej żeby gleba miała podłożę genetyczne) polany pry lasach ja wopolskim uderzam w tereny gorzyste w strone czech bardzo duzailosc starych opuszczonych pastwisk (polecam po/z vbaranami) i szukaj takich jak widzisz na obrazku wyzej czasami ich kolory wachają się kiedy ejst słonecznie są jasno-blado-zółte zaś jak popada deszcz mozemy znależć wręcz czarne obślizgłe łysiczki pozdro
Recommended Posts