Witam wszystkich
Dawno nic nie wrzucałem za co przepraszam. Dużo rzeczy na słowie z trzema stypendiami za robotę w labie, i dodatkowo ogarnianie sprawy z jednym patentem naukowym.
Wczoraj, po miesiącu rozpoczęcia uprawy zrobiłem zdjęcia i również zebrałem grzybki które miały taki niebieskawy kolor.
Dzisiaj widzę że kolejne również zrobiły się niebieskie i się zastanawiam czy to jest utleniające się psylo? To raczej nie pleśń, bo nie ma żadnych narośli, mieszków itp.
Druga rzecz, przez to że zamówiłem baga to żeby zebrać musiałem go rozciąć. Oczywiście odkaziłem ręce, nóż, spinacz i nożyczki (akurat izopropanolem) i się zastanawiam czy teraz muszę to jakoś pryskać, wachlować? Czy zostawić to w spokoju i żeby sobie rosło jak do tej pory?
Dodatkowo w jaki sposób suszyć? Czy to rozdrobnić czy mogę w całości w szafie?
Siemasz 👊 pamiętasz jak pytałeś się o bubblegum czy tak słabo spuchła czy to zdjęcie? To już teraz wiem dlaczego tak jest , i pamiętasz ze dwa krzaki Sherbet Queen dostały jajec? No to one załatwiły sprawę bo powiem ci że jest trochę pestek i to pewnie spowodowało że roślina zamiast skierować siłę w kwiaty to część przekazała na nasiona 😅 I fart że szybko ją usunąłem bo w ogóle by była lipa i cala uprawa by poszła w pizdu. No ale to moja wina bo nie przypuszczałem że dioda od kamery będzie tak świecić że książkę było można czytać i to w dużym bo w małym znów była lampka od czujnika wilgotności i też dostała jaj😅 Ale 130 gieta dała to źle nie było ale przypuszczam że było by o wiele lepiej. No ale uczymy się na błędach nie?😜
🌿 Aktualizacja — 21.10.2025
Po defolii i uzupełnieniu świeżej gleby — dziewczyny w świetnej formie 💚
To już trzecie podlewanie na pełnych 100% dawek BioBizz po 40 dniach microdosingu.
Eksperyment z grill-stick LST działa — rośliny mają nisko prowadzone pędy i wyrównany baldachim.
Woda przygotowana na pH 6.2–6.4, temp. 21 °C, łączna objętość 6 L.
---
💧 Podlewanie – 21.10.2025 (100%, 6 L)
Nawóz Dawka (ml/L) Ilość (ml) Uwagi
Bio Bloom 3ml/l 18ml total
Bio Grow 2ml/l 12ml total
Top Max 2ml/l 12ml total
Bio Heaven 2ml/l 12ml total
CalMag (Atami) 0.5ml/ 3ml total
Missing Link (Bionova) 0.5ml/l 3ml total
💧 pH końcowe: 6.3 ± 0.1
🌡️ Temp. wody: 21 °C
---
🪴 Stan roślin (21.10)
Roślina Wysokość Status
🌸 Luna 32–33 cm po stretchu, stabilny baldachim, wachlarze szerokie
🔥 Bulma 43 cm najwięcej wygięć po LST, rozłożysta, w pełni kwitnienia
💥 Marvel 34 cm pierwsze trichomy – klar i początek cukrowych topów
🦏 Rhino 31 cm kompaktowa, łodygi masywne, kwiaty gęstnieją
🕊️ Phoenix 32 cm jeszcze brak preflowerów, koniec wege, Root Juice out
🌀 Noodle chwilowo poza namiotem eksperyment 12/12, obserwacja trwa
---
🌬️ Warunki
🌡️ Temp. dzienna: 24 °C
💧 RH: 55–58 %
💨 Cyrkulacja: aktywna, bez zalegania wilgoci
💡 Lampa: 100 % mocy
🪴 Spider Farma – tylko jako nawilżacz (5 L)
---
💬 Komentarz końcowy
> „Po trzecim 100% podlaniu dziewczyny wyrównały baldachim jak pod linijkę.
Phoenix kończy wege, Marvel już błyszczy trichomami, a Bulma pokazuje, kto rządzi w boxie.
Eksperyment z grill-stickami i
10% mikrodawek?
Działa lepiej niż niejeden LST-kit z neta 😎💧🌱”
Recommended Posts