Vuko987 Opublikowano 14 Września 2014 Autor Opublikowano 14 Września 2014 fajnie co do hydro to rozumiem ze miedzy woda a doniczka masz odstep minimum 2 cm pamietaj ze maks 14 dni wega w hydro Czytałem tylko twój temat, nie zdawałem sobie z tego sprawy. Wodę zaraz uleje, no i zobaczymy co w 14 dni urośnie
Gość joker Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 doniczka nie moze byc w wodzie kostka bedzie miala za wilgotno kamien ktory masz w wodzie gotuje wode i na doniczce bedzie skraplala sie woda tyle wystarczy jak korzenie wyjda przez otwory naturalnie musza byc w wodzie
Macky Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 Zakwitło nam paru hydroponików elegancko
Ambasadorka Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 bardzo ładnie cieszy oko taki eksperyment
Gość joker Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 Zakwitło nam paru hydroponików elegancko oby sie powiodło i ludzi zachęciło niz odwrotnie
Vuko987 Opublikowano 16 Września 2014 Autor Opublikowano 16 Września 2014 Na zdjęciu wyżej widać przebarwienia na brzegach liści oraz po środku liścia wzdłuż łodygi liść jest jak by sparciały: A tu przebarwienie w przybliżeniu: Co o tym sądzicie?
Vuko987 Opublikowano 18 Września 2014 Autor Opublikowano 18 Września 2014 Cześć! Dziś z innej beczki, szukałem odpowiedzi w internecie na temat który zaraz przedstawię, ale nic sensownego nie mogę znaleźć. Postanowiłem napisać tu, może wy wpadniecie na rozwiązanie 🙂 Mianowicie chodzi o to ze chce podłączyć dodatkowy zbiornik do mojego nawilżacza powietrza, ponieważ obecny od urządzenia posiada 3l pojemności i co dwa dni muszę go uzupełniać. Chciałbym podłączyć baniak 5l lub 10l, za pomocą rurek akwariowych. Nawilżacz to model prawie identyczny jak ten UH1200W Nawilżacz ultradźwiękowy , dodam że w tych nawilżaczach wlew gdzie leje się wodę znajduje się na dole zbiornika, czyli zdejmuje się pojemnik, odwraca, odkreca i uzupełnia. Przy pierwszej próbie podłączenia, baniaka (który stał na boxie, w środku nie ma już miejsca, czyli jeszcze bardziej zwiększył ciśnienie) ze zbiornikiem nawilżacza za pomocą rurki akawriowej (rurka odchodziła z góry zbior. nawilżacza do dołu baniaka ustawionego na boxie), ciśnienie sprawiło że woda wylewala się z łączenia zbiornika i podstawy nawilżacza. Pomysłem jest abym na stałe uszczelnil i skleił silikonem podstawę nawilżacza i jego zbiornik, wtedy nie będzie ciekła woda, ale zwiększy się ciśnienie na urządzenie parujące. Nie wiem jak to wpłynie na pracę urządzenia. A czy wy macie jakieś pomysły? Grafika poglądowa
Macky Opublikowano 18 Września 2014 Opublikowano 18 Września 2014 Dwa tygodnie wega to nie dużo by raz dziennie uzupełnić zbiornik Jedynym bezpiecznym wyjściem jest większy nawilżacz, w innym wypadku może dojść do wycieku wody.
Recommended Posts