Macky Opublikowano 26 Marca 2015 Opublikowano 26 Marca 2015 Odstaw wodę z biedronki a zacznij korzystać z odstanej kranówy. Zbyt często podlewasz, raz na trzy dni podlewaj.
Broda Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Heja. Dostałem dziś od znajomego coś takiego :/ czym to podratować, co z tym nie tak ? Strasznie to wygląda, w zanadrzu BioBizz indoor pack. Pachnie już dosyć ostro
Lazania Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 lisc wygląda jak przy przedziorku, ale reszta na to nie wskazuje. sprawdz pod liściem czy cos nie hasa.
Broda Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Gołym okiem nie widzę nic, co by się ruszało. Gdzieniegdzie jakieś kropeczki, jakby odchody? ale sam nie wiem - sporadycznie też widać jakąś 'pajęczynkę', może po prostu stała i się na nią kurzyło. Podlałem ją dziś srogo wodą z miksem BioBizz'a na wzrost i kwitnienie bo miała strasznie sucho i wydawało mi się że brakuje jej wszelakich składników odżywczych. Stała na parapecie podlewana wodą prosto z kranu... Jakieś pojęcie co to może być i w jakiej mniej więcej fazie ?
PanikaGoryla Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 z tego co widze roslina buduje topy wiec niedlugo harvest i jak na moje oko to bylo jej poprostu zimno
Broda Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Dziś pod słońce zauważyłem jakieś małe robaczki hasające po łodygach, malutkie chyba białe bądź jakieś jasne - mszyce ? Czym się tego pozbyć ? Podlewam mieszanką BioBizz'a na kwitnienie i kwiaty.
Macky Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Poczytaj o zwalczaniu szkodników, ale to powinno załatwić sprawę: KONCENTRAT OWADOBÓJCZY SPRUZIT PEST FREE 50ML lub Preparat owadobójczy w spray'u Brimex 400ml Obydwa środki organiczne.
Lazania Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 podnieś wilgotność do ok 50 %. przędziorki się nie rozmnazaja powyżej 40% chyba. na pewno suche srodowisko to dla nich raj. moga być male biale lub czerwonawe, jak sa pajęczynki to jest 99% ze to jest to gowno. robiąc oprysk odkaz tez boxa i od razu wypierz ubranie, bo lubia się przykleić do człowieka i roznosić dalej. pzdr
greenmouse Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ze względu na zabyt dużo azotu był zrobiony 2xflush, rośliny drugi raz podlane Biobizzem... po czym zaczęły żółknąć.Dwie mi mocno zżółkły, popalone końcówki liści. Jedna jest wręcz bardziej żółta niż zielona, z brązowymi smugami na łodygach. Do tego żółknące rośliny prawie w ogóle nie są oszronione przy topkach. Mam wrażenie, że od wczoraj zżółkły jeszcze bardziej P.S: flush był robiony w odstępie 2 tygodni, a podlewam, kiedy doniczki są lekkie i po wetknięciu palca w glebę jest wyczuwalna suchość podłoża.
Dzik Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Panie, 150% łatwo przyswajalnego potasu. Natychmiast. Mineralny, gówienka już tu nie pomogę bo za późno.
Recommended Posts