Wilk Posted June 16, 2014 Share Posted June 16, 2014 Witam wszystkich ogrodników ! Wasze forum odwiedzam już od paru ładnych lat, czytam i uczę się ile mogę obserwując osiągnięcia innych growerow. W końcu nadszedł czas abym i ja spróbował swoich sił Oświetlenie: HPS 150W Wentylacja: jak narazie posiadam tylko 17W wentylator wyciągający. W najbliższym czasie spróbuję skombinować jakieś mieszające. Growbox: szafka z płyty wiórowej 0.64x0.64x1.24m Podłoże: ziemia BioBizz All-Mix + keramzyt na spód po przesadzeniu do docelowych doniczek Nawozy: Hesi TNT Complex, Hesi Bloom Complex, Hesi Fosfor Plus, Hesi Super Vit Doniczki: 4x 11l Nasionka: 2x AK470 auto (Sensi Genetics), Cream Mandarine (Sweet Seeds), Auto Bloody Skunk (Sweet Seeds) Nasionka poszły wczoraj do gleby i ze zniecierpliwieniem czekam az wydostaną się na powierzchnię Jest to mój pierwszy grow więc oczywiście bardzo chętnię przyjmę wszelkie porady. Poniżej dwie poglądowe fotki w przerażającej jakości ale nie miałem na chwile obecna mozliwosci zrobic lepszych 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest joker Posted June 16, 2014 Share Posted June 16, 2014 fajnie życzę powodzenia i świetny moment na założenie growloga jedno czesnie możesz coś wygrać zapraszam pod podany link http://trawka.org/topic/33030-chcesz-pestki-i-gadzety-walcz-fotorelacjami-by-joker/ pozdro joker PS.nie jest dobrym pomysłem dawac nie wykiełkowane siona pod lampe daj je na parapet jak wyjda w tedy pod lampe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted June 16, 2014 Share Posted June 16, 2014 Witamy Powodzenia w takim razie Ciekawa jestem Cream Mandarine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilk Posted June 17, 2014 Author Share Posted June 17, 2014 Mały up. Dwie dziewczyny w końcu się pokazały. Cream Mandarine i jeden AK Dodałem 3 komputerowe wiatraczki mieszające. Jak na razie prowizorycznie porozstawiane, musze wykombinować jakieś sensowne umiejscowienie. Z racji braku nawilżacza (w planach) wstawiłem pojemniczki z woda i szmatami - robię co mogę aby podnieść wilgotność ale efekt raczej marny. Ledwo osiąga 40%. Temperatura w dzień ok 28C. W nocy nie miałem okazji sprawdzić bo siewki dopiero dzisiaj poszły pod lampę. Vito, czyli mówisz że z obu stron na dole dorobić dziurek? Na chwilę obecną chyba nie jest to niezbędny zabieg, prawda? Cream Mandarine DZIEŃ 1 AK470#1 DZIEŃ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 No i fajnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted June 18, 2014 Share Posted June 18, 2014 Słońce / lampa wysusza ziemię od góry, kiełek potrzebuje wilgotno i ciepło, puki nie wytworzy liści słońce nie potrzebne. Na parapecie mogą stać ale pilnuj by nie wyschły za bardzo. Dobrze jest robić mini szklarenki z z dużą wilgotnością w środku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilk Posted June 19, 2014 Author Share Posted June 19, 2014 Witam wszystkich! Czas na mały up Trochę o warunkach w boxie (dzień/noc): Temp. 28/20 Wilgotność max 40%/70% W dalszym ciągu nie mam nawilżacza, robię co mogę wywieszając ręcznik i rozstawiając pojemniki z mokrym papierem toaletowym ;p Roślinki trochę podrosły. Wyglądają zdrowo Pojawił się też drugi Ak Niestety prawdopodobnie za głęboko wsadziłem BS bo nie chce wyjść na powierzchnię. Narazie nic nie będę robił ale miałem jeszcze jedną pestkę AK470, która już się moczy Trochę fotek: Mandarynka/DZIEŃ 3 AK470#1/Dzień 3 Młody AK470#2/ Dzień 1 I wszystkie razem Ten więszky krzaczek to jakiś Cheese, którego dostałem na urodziny jakiś czas temu ;p Wszelkie komentarze mile widziane Pozdarawiam ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest joker Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 juz bym przesadził do donic docelowych co do chees to cos mu dolega dajesz mu jesc ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wilk Posted June 19, 2014 Author Share Posted June 19, 2014 Przesadziłem go do ziemi Biobizz-All mix więc myślałem że nie ma takiej potrzeby. On jest pod lampą może drugi dzień, tak to parapet. Z niego raczej wiele nie będzie więc myślę że na dniach pójdzie pod kosę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest joker Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 co ty chcesz pod kose dawac hyhy liscie bedziesz palił a co do przesadzeniu pisze o tych w kubeczkach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts