badgrass Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zdecydowanie wstaw zdjęcia bezpośrednio lub przynajmniej miniaturki, będzie przyjemniej czytać i oglądać Jedynie do czego można by się "przyczepić" to trochę niska temperatura. W dzień powinno być nie 16 a te 26 stopni. Nie wiem gdzie to trzymasz, ale wiem że czasami ciężko wygrać z temperaturą czy to za niską czy za wysoką. Jak wstawisz mh lub hpsa to powinno się ładnie ocieplić Z fartem i powodzenia
dzejson p Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Opublikowano 5 Kwietnia 2013 12 stopni w nocy dla takich małych pomponików to raczej za mało... w dzien tak samo .Tak jak mówi Badgrass jak walniesz hps to sie ociepli troche.albo zmontuj sobie jakis grzejnik narazie albo coś, poza tym jak dla mnie wszystko fajnie jeszcze są za małe zeby oceniac coś pzdr
Xtreme_Pro_Grower Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2013 ale zdjecia to bys mogl do forumowej galeri wstawic chcialem ale wrzuca sie po dwa zdjecia i dlatego wybralem ten hosting a po za tym nie wiedzialem jak wrzucic miniaturki zeby byly odrazu widoczne wiec jest tak poprawione wiec zdjecia powinny juz byc widoczne Baton & Dzejson p wstawilem maly grzejnik do srodka ustawiony na 15 min co dwie godz i jest 27 c w dzien i w nocy tyle samo wilgotnosc 60% podkrecilem nieco nawilzacz i juz jest w porzadku pozdro wszystkim
Gość hi2per Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Opublikowano 6 Kwietnia 2013 No i zajebioza. Pozdro & z fartem;)
Xtreme_Pro_Grower Opublikowano 13 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2013 pora na nowy Up roslinki maja na dzien dzisiejszy 10 dni zmienilem im oswietlenie na mh poniewaz slabo rosly pod tymi swietlowkami i odrazu bylo widac roznice :cool: jak widac rosna powoli poniewaz daje im 1/4 zalecanej dawki a rosna w coco wiec widocznie za malo im jedzenia ale na dniach dojdzie mi miernik EC chcialem to przeskoczyc bez miernika ale po prostu w coco sie nie da i za slabo rosna temp jak widac ale patrzcie na ta nizsza tabelke bo ta tabelka in i jej czujnik jest naswietlany przez mh i nieco zawyza odczyt temperatury dobra nie bede sie tu rozpisywal czas na zdjecia temp w boksie żabka na pierwszym planie a co do nawilzaczy powietrza wcale nie trzeba kupowac naj naj jak taki tez daje rade a jest w polowie ceny innych :cool: oraz cala reszta roslinek jak beda wieksze to bede opisywal wam ktora jest ktora bo teraz to chyba nie ma sensu prawda pozdro growerzy do nastepnego Upa Tutaj także zdjęcia przepadły
Xtreme_Pro_Grower Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Znalazlem dzisiaj bardzo fajna tabelke z canny ustawilem sobie na wode twarda czyli hard oraz znalazlem bardzo ciekawy artykul na temat wody jej zasolenia wartosci ec i ph a takze temperatury po tym co tam wyczytalem dowiedzialem sie ze te wszystkie czynniki takie jak woda jej ec, ph ,temperatura oraz srodek do obnizania ph maja bardzo wazny wplyw na zycie naszych roslinek mam male problemy ze wzrostem roslin ale jak widze jest to spowodowane za wysokim ph poniewaz ustaweialem je na 6,0 /6,5 a powinno byc ustawione na 5,5 poniewaz ph nieco sie zawyza po jakims czasie i z 5,5 robi sie 6 wiec jest bardzo dobrym wspolczynnikiem ph dla roslin i przyswajania wszystkich skladnikow odzywczych znalazlem rowniez te dwa artykuly ktore zapewne nie tylko mi sie przydadza i dadzą do myslenia
Xtreme_Pro_Grower Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Witam po posluchaniu rad ziomkow z shoutboxa postanowilem wkleic zdjecia kazdej z osobna zeby kazdy mogl po patrzec sobie na moje kochane dzieciaczki z bliska i patrzec jak dorastaja moje skarby dawki nawozow daje wedlug tabelki [ normal feeding ] [ water hard ] przelewam nieco doniczke zeby tak okolo 20% wody wylecialo przez dziurki na spodzie doniczki tak jak pisze w poradniku u gory woda ma 21 stopni ph 5,5 / 5 ph +/- wilg. w boksie siega czasami 50% / 70% temp w dzien okolo 31 / 27 a w nocy 18 /22 wilg. nie wiem jaka jest ale na pewno wieksza niz podczas swiecenia lampy mh pryskam takze roslinki letnia woda o ph 5,5 godzine po zgaszeniu sie swiatla czasami nawet i z 3 4 razy w odstepach co 15 20 minut jak widac liscie maja piekny zielony kolor dobra a wiec do dziela Lilly dzien 17 Amnesia dzien 17 Vanilla kush dzien 17 Delahaze dzien 17 LSD dzien 17 Exodus Chesse dzien 17 OGer99 x mix dzien 4 Sweet soul dzien 17 Twilight dzien 17 Shaman dzien 17 Himalaya Gold dzien 17 Chesse Candy dzien 4 Easy sativa dzien 17 Wszystkie razem zrobilem im fim i trening lst bo widze ze zaczynaja puszczac boczne odrosty mile widziane zjebki i pomocne opinie do nastepnego Up date :cool:
Xtreme_Pro_Grower Opublikowano 1 Maja 2013 Autor Opublikowano 1 Maja 2013 Kolejny Up Date ślicznotki zostaly przesadzone do docelowych donic sa jak na ten wiek bardzo male a to sadze przez to ze doniczki powinno sie dawac odrazu docelowe w substracie kokosowym bo to byl moj blad i dlatego nieco skarlowacialy ale mam nadzieje ze w najblizszym czasie pokaza pazury i udowodnia na co je stac daje im teraz codziennie wody wraz z nawozami EC wartosc to 1,6 temp. wody 21 C ph w granicach 5,2 / 6,0 jak juz wiadomo dolaczylem nowa pieknosc do calej reszty div a jest nia Critical Sensi Star dlatego specjalnie dla niej przedluze faze weg o nastepne 4 tygodnie zeby mogla tez sobie ladnie urosnac mysle ze wyjdzie jej to na dobre i calej reszcie tez wazna uwaga podczas czytania tematu chwasta doszedlem do tego ze ma calkowita racje a mianowicie o tym ze podczas treningu lst nie obcinac lisci !!!!! tylko je dawac na bok odginac ale nie ucinac pod zadnym pozorem !!! przez to wstrzymaly wzrost i energiczne tempo wzrostu na jakis czas co mnie martwi mysle ze poprawi im sie po przesadzeniu ogolnie wszystko w normie oprocz tych bolaczek napisanych powyzej wilgotnosc w dzien 60% a 80% w nocy temp. w dzien okolo 30 C a w nocy 25 P.S. zapomnialem ze podczas trenowania roslin urwalem szczyt amnesi jeden odrost Lilly i dwa Twilighta ale szybko myslac zrobilem w trymiga z tego klony ktore beda pokazane ponizej a teraz czas na zdjecia Lilly dzien 27 Delahaze dzien 27 Vanilla Kush dzien 27 LSD dzien 27 Amnesia dzien 27 Exoduse Chesse dzien 27 Himalaya Gold dzien 27 OGer99 x mix dzien 14 Sweet Soul dzien 27 Shaman dzien 27 Chesse Candy dzien 14 Easy Sativa dzien 27 Twilight dzien 27 nowa perełka Critical Sensi Star dzien 1 wszystkie razem oraz klony o ktorych mowilem powyzej do nastepnego Up Date
Xtreme_Pro_Grower Opublikowano 3 Maja 2013 Autor Opublikowano 3 Maja 2013 podlalem ślicznotki sama woda 1l na kazda doniczke o ph 5,5 / 6 z dodatkiem super vit mysle ze im sie poprawi i zaczna energicznie rosnac bede im tak robil co 4 dni zeby wyplukac nagromadzone sole w kokosie :cool:
Xtreme_Pro_Grower Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Opublikowano 9 Maja 2013 Kolejny Up Date z dnia na dzien rosliny sa coraz wieksze nie bylo winy ani w nawozach ani w ph zmienilem ustawienie lampy na poziome z pionowego i po jednym dniu byla roznica moje skarby maja prawie pionowo postawione liscie a lampa jest od nich jakies 25 cm 30 cm nad roslinkami ale jest jeden problem ze nie doswietla wszystkich roslin tylko polowe ale mam na to sposob ktory opisalem wczesniej a jest nim zamontowanie drugiej 400 :cool: ale zanim mi przyjdzie musze codziennie przewieszac lampe raz na jedna i na druga strone zeby slicznotki mi ladnie rosly ( czyli raz doswietla krzaczki z przodu a na drugi dzien z tylu wiec maja male przerwy w dostarczaniu energi swietlnej ) do wszystkich szczytow pod trzymam je na wegu jeszcze z 3 4 tyg ze wzgledu na perelke Critical Sensi Star kazda dostaje dziennie po 500 ml nawozu o ph 5,5 6 EC 1,8 po jutrze dodam zdjecia bo mam maly metlik a jest ich troche jednak jest juz troche pozno wiec wstawie je nie bawem pozdro a o to zdjecia tak jak mowilem Sweet Soul dzien 36 Delahaze dzien 36 Vanilla Kush dzien 36 LSD dzien 36 Lilly dzien 36 Exoduse Chesse dzien 36 Himalaya Gold dzien 36 OGer99 x Mix dzien 23 Amnesia dzien 36 Shaman dzien 36 Chesse Candy dzien 23 Easy Sativa dzien 36 Twilight dzien 36 Critical Sensi Star dzien 10 Pozdro Growerzy do nastepnego Up Date
Recommended Posts